VijestiScena

FOTO: Svečani Božićni koncert Gradskog zbora “Vila Velebita” Gospić

Sinoć je u Pučkom Otvorenom Učilištu  „Dr. Ante Starčević“ u Gospiću održan jubilarni deseti svečani Božićni koncert Gradskog zbora “Vila Velebita” pod ravnanjem maestra Danka Ivšinovića.


Zbor je otpjevao neke od najboljih i najpoznatijih božićnih pjesama, kao što su: Radujte se narodi, Svim na zemlji, U to vrijeme godišta, Tiha noć… i mnoge druge uz pratnju Andreja Karića na klaviru.

Uz pjesmu, mladi učenici u klasi prof. Danka Ivšinovića imali su priliku odsvirati nekoliko skladbi. Mihaela Miletić  je odsvirala Starofrancusku pjesmu (P.I. Čajkovski), Matija Mikić Bolero (Maurice Ravel), a Sanja Ivšinović Dvoglasnu invenciju u d-molu (J.S. Bach).

Kada su prije nekoliko mjeseci prof. Ivšinovića pitali: “Zašto profesore ove Božićne pjesme nemaju uobičajene muzičke znakove? Kako ćemo ih pjevat’?” , profesor je odgovorio: “Božićna pjesma se pjeva od srca, veselo i široko.” A to je sinoć zbor i napravio.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close