VijestiSport

FOTO: U Slunju obilježena stota godišnjica smrti Milana Neralića

Danas je u Slunju svečano obilježena stota godišnjica smrti prvog hrvatskog osvajača olimpijske medalje, slunjana Milana Neralića.


Milan Neralić je rođen 26. veljače 1875. u Slunju, a veliki dio života proveo je u Beču i Berlinu. Na Olimpijskim igrama u Parizu 1900. godine osvojio je brončano odličje u sablji i postao prvi Hrvat koji je osvojio medalju na Olimpijskim igrama. Bio je ugledni učitelj mačevanja i prvi je primijenio munjeviti napad iz skoka “leteći ispad”.Preminuo je na današnji dan prije stotinu godina, 17. veljače 1918. godine u Bečkom Novom Mestu.

Svečana obljetnica započela je u poštanskom uredu Slunj promocijom prigodnog žiga i dopisnice s imenom i likom Milana Neralića, nakon čega je uslijedilo polaganje vijenca i paljenje svijeća ispred njegove rodne kuće. Obilježavanje obljetnice organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Slunja u suradnji s Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Foto video Studio Butina

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close