VijestiLokalnaPolitika

FOTO Slobodna nastavlja kamatarenje: “Znači prvo ga hvališ džabe, onda zoveš i tražiš da ti plati to i ono što će još ići”

FACEBOOK NE MIRUJE

Facebook profil anonimnog autora s Plitvica nastavlja komentirati medijsko kamatarenje u Ličko-senjskoj županiji


Medijska scena u Ličko-senjskoj županiji sve je zanimljivija, a netko se trudi da bude i zabavna. “Slobodna Kamatara”, lažni Facebook profil s kojeg se provodi sustavno prokazivanje jednog ličkog bloga, iz dana u dan objavljuje sve više zanimljivosti koje opisuju modus operandi nekih ličkih medija.

Podsjetimo, prije nekoliko dana “Slobodna kamatara” počela je s objavljivanjem memea koji pogađaju u bit načina rada pojedinih medijskih nasilnika u Ličko-senjskoj županiji.

Izdvajamo nekoliko objava uz kratku pretpostavku o čemu bi se moglo raditi.

Metoda “Znači prvo ga hvališ džabe, onda zoveš i tražiš da ti plati i ono što će još ići”

Riječ je o tzv. “reketarenju”. U Lici je ovo nažalost marketinška svakodnevnica već 10 godina, a riječ je o hvaljenju nečijeg projekta u određenom mediju, nakon čega slijedi poziv s ucjenom za blaćenje, ukoliko se ne počne plaćati “reket” ili “kamata”. Ucjena je u smislu da ako netko neće platiti dotad napisano, dolazi do sustavno nemilosrdnog blaćenja od strane istog autora, iste teme i osobe koju je do jučer hvalio. Za hvaljenje jednog ili drugog tipa, uopće ne treba biti relevantnih razloga. Riječ je o ličkom medijskom nasilju koje je uništilo pojam “marketinga” u Ličko-senjskoj županiji. Zaključno – ne radi se o marketingu, već o ucjenjivanju koje je Kazneno djelo po mnogim zakonima Republike Hrvatske.

Metoda “Svi Želju prate, plati kamatu”

Navedeni blogovi postoje jer postoje ljudi koji kamatarenje plaćaju. Primjerice, lički načelnici, ravnatelji nacionalnih parkova, gradonačelnici,… i to su manje više svi koji takav tip kamatarenja plaćaju. U cijeloj ličkoj medijskoj kaljuži, postoji i ona lička politička kaljuža, koja iskorištava blogove za sustavno blaćenje svojih političkih protivnika i kao običan alat za upotrebu. Što se tiče poslovnog svijeta, neki marketinški stručnjaci komentirali su nam da ne postoji ozbiljna tvrtka na svijetu koja bi se oglašavala na takvim blogovima-portalima, ali pojedini političari to svakako ponosno čine.

Ono što drugi portali ne naplaćuju, dakle nikakav obvezujući rad i eventualno povremeno besplatno javno informiranje građana, neki naplaćuju – a to je se zove “kamata”. Slobodna Kamatara dobro je primjetila “svi Želju prate, plati kamatu”, pod svaku cijenu. Političari većinom dolaze pod utjecaj potpuno medijski irelevantnog faktora na sceni Ličko-senjske županiji, a i ako ne dolaze pod utjecaj, iskorištavaju ga za “narudžbu” sustavnog blaćenja svojih političkih neistomišljenika. Trag novca pokazuje tko plaća ovaj lički blog, a Slobodna Kamatara to očito zna. Pogledajte meme.

Metoda “Zajednički neprijatelji”

Jedna od metoda kojom se koristi lički blog, je “zajednički neprijatelji”. Sljedeći meme je “uzeo mi Dado kuću”, što očito aludira na Darka Milinovića koji je dobio mnogo tužbi protiv ličkog bloga. S druge strane spominje se “Kovačev bazen”. Iako je u ovom slučaju nepoznato na što se aludira, jasno je da kamate rastu, one na ličkom blogu uvijek rastu. Uz to, jasno je da lički blog koristi metodu “zajednički neprijatelji”, iako su neprijatelji većinom politički postavljeni – a lički blog samo sluša nečije upute i to pokušava naplatiti.

Svježi uratci Slobodne Kamatare u sljedećim objavama spominju i HDZ,, a možete ju pratiti na Facebooku. Nastavljamo pratiti Slobodnu Kamataru jer je očito počelo ozbiljno raskrinkavanje medijske kaljuže u Ličko-senjskoj županiji nakon koje ništa više neće biti isto.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close