Ličko-senjska županijaVijestiPolitika

FOTO Sjednica Gradskog vijeća – Teslin kip se vraća u Gospić do kraja 2018. godine?

Jučer se održala 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj se raspravljalo o aktualnim temama u gradu Gospiću. ali i o nekoliko novih tema.


Na aktualnom satu gradonačelniku Karlu Starčeviću postavljeno je pitanje vezano uz kip Nikole Tesle koji je još prije 4 godine trebao biti postavljen ispred KIC-a u Gospiću. O kipu smo već pisali ranije i znamo da je završen i čeka realizaciju projekta.

Gradonačelnik  Starčević je rekao da projekt vrijedan 2,5 milijuna kuna postoji, ali još nije realiziran te da se radi na drugom projektu puno manje vrijednosti kako bi se kip Tesle vratio u Gospić, a koji bi trebao biti realiziran do kraja tekuće godine.

Ovih dana trebao bi biti gotov drugi projekt koji bi trebao biti ispod milijun kuna. Najavili smo se u Ministarstvo kulture da nam oni jedan dio subvencioniraju i nadam se, ako sve bude u redu, da ćemo tijekom ove godine postaviti spomenik – ističe gradonačelnik Karlo Starčević

Također, gradonačelnik je odgovarao na pitanja o radovima na kanalizaciji kroz Budačku ulicu i pokrenutim radovima mjerne stanice kako bi se riješio razvodni čvor za što je prioritetno dobiven novac i kojim će se povećati sigurnost opskrbe vode u gradu.

Izmjene i dopune urbanističkog plana naselja Gospića koje je donijelo gradsko vijeće Grada Gospića, a prema kojima se pokušava racionalizirati korištenje prostora, objasnila je gospođa Mirela Ćordaš, dipl.ing.arh. iz tvrtke APE d.o.o. Zagreb,

U nastavku sjednice zamjenica gradonačelnika Kristina Prša predočila je izvješće o proračunu za prvu polovicu 2018. godine u kojemu je Grad Gospić ostao u plusu od 5 milijuna kuna. Gradski proračun u prvom polugodištu uprihodio je skoro 36 milijuna kuna, a rashodi su bili oko 31 milijuna kuna.

Na kraju sjednice doznali smo tko će biti nova ravnateljica KIC-a. 22. rujna, kada ističe mandat aktualne ravnateljice Danijele Bogić, tu dužnost će preuzeti Marija Štimac, sadašnja voditeljica Radio Gospića.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close