VijestiScena

FOTO Sinoć u Otočcu u book cafe-u Paradiso održana još jedna književna večer

Publici se ovoga puta predstavila plodna autorica Lea Brezar koju je, pišući razne žanrove, publika već imala prilike zimus upoznati. Održala je motivacijsko predavanje na temu „Pusti, što mijenjat´ ne možeš“  pričajući prije svega, o osobnim lekcijama koje je na svom životnom putu morala savladati.


Večer su otvorile moderatorica prof. Manja Kostelac Gomerčić i Tamara Jurković, domaćica cafe-a koja je prigodu iskoristila kako bi publici predstavila još nešto. Ovoga puta bila je to radionica supružnika Božičević, kreativnog dvojca već dobro poznatog lokalnoj javnosti.  Nadopunjujući se, stvaraju prava mala umjetnička djela. Osobiti naglasak daju prirodnosti materijala i njegovoj upotrebi . Izrađuju srebrni i bakreni nakit , tiffany predmete, tekstilne proizvode, predmete od drva, ogledala, križeve…pa je tako nastalo i „Pomagalo za čitanje knjige“.

Tijekom večeri, pjesme su čitali glumci amaterskog kazališta Arupium iz Otočca: Dario Eror, Josipa Marković, Vera Bradičić i Elizabeta Božičević.

Autorica je publiku nagradila svojom zbirkom pjesama“Pusti“ a ovaj puta radilo se o još jednoj srednjoškolskoj profesorici, ekonomistici. Tako smo doznali da Lea Brezar 11. travnja dolazi u Srednju školu Otočac na druženje s učenicima kako bi razgovarali o književnosti ali i o poduzetništvu. Njezin princip rada temelji se na dharmičkom menadžmentu pa vjerujemo da će biti korisno poslušati  primjer dobre prakse i učenicima pokušati povezati teoriju sa stvarnim životom.

JU Narodna knjižnica Otočac i ovoga puta je pružila podršku book cafe-u i samoj autorici čija djela će biti uvrštena u Zavičajnu zbirku knjižnice budući je Leino djetinjstvo vezano uz Vivoze, malo mjesto na obali rijeke Gacke od kuda potječe njezina majka.

Publiku je nagradila i radionica Božičević pa je tako Gačanska kopča otputovala u Gospić, a držač stranica za knjige čak u susjednu državu.

Poruka autorice glasi: riječi imaju moć, ali prije svega da napune tuđe srce radošću. Budući da struka kaže da je potrebno sedam pozitivnih informacija na jednu negativnu da bi se uspostavila ravnoteža, vjerujemo da je ova večer svojom pozitivom barem malo pridonijela vedrijem ozračju uoči najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa.

 

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close