KontinentalniIzdvojeno

FOTO Šest kandidata iz Ličko-senjske županije u utrci za nagradu “Suncokret”

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, ove godine obilježava 25 godina uspješnog djelovanja, a na čelu s predsjednicom Udruge Dijanom Katicom prati kontinentalni turizam od samih početaka.


Vrlo je impresivno vidjeti da se današnji broj OPG-a, seoskih gospodarstava, kuća za odmor i ostalih kategorija u ruralnom turizmu može brojati u tisućama. Još je važnija činjenica da strani i domaći posjetitelji sve više traže upravo ovakva mjesta za odmor, daleko od gužve, autentična, koja čuvaju tradicionalne vrijednosti i promiču obiteljske kvalitete.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama. Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost te omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva.

Posjet Otočcu

 

Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već desetu godinu, pokazuje i broj od oko 130 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske, članova Iter Vitisa, a po prvi puta se pridružuju i prijavitelji iz Bosne i Hercegovine. Završna dodjela nagrada održat će se 28. veljače u opatijskom hotelu Royal.

Budući da se pozivu odazvala većina hrvatskih županija, s iznimno kvalitetnim projektima, pred komisijom neće biti jednostavan zadatak.

Komisija projekta Suncokret ruralnog turizma Hrvatske obišla je kandidate Ličko-senjske županije: OPG Zdeno Ramljak i Mrzlin Grad iz Korenice, Ličku kuću s Plitvičkih jezera, Javnu ustanovu “Park prirode Velebit”, Gospić, Pustolovno izletnički centar Rizvan City, Gospić i program aktivnog turizma – Avantura na dohvat ruke iz Otočca.

Svim prijavljenim kandidatima želimo mnogo sreće.

Adventur aktivnosti Otočac
Posjet AP Rizvan City

 

Posjet PP Velebit – Centar izvrsnosti
Cerovačke špilje
Rizvan City


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close