Ličko-senjska županija

FOTO Ronioci Antiterorističke jedinice Lučko iz Novčice u Gospiću izvadili bombe

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Gospić prilikom čišćenja rijeke Novčice u Gospiću na lokaciji ispod Ribarskog doma, uz velike količine otpada koji su izronili, pronašli su i bombu o čemu su odmah izvijestili Policijsku upravu ličko-senjsku.


Danas su ronioci Antiterorističke jedinice Lučko pretraživali tu lokaciju i ukupno su izronili 2 ručne bombe M75 i 4 metalne ručne bombe lošeg stanja nepoznatog porijekla.

S obzirom da su bombe bile u oštećenom stanju, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu ih je uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništio.

Policija apelira na sve građane da ne odbacuju oružje i minsko-eksplozivna sredstva u rijeke i na javne površine kako ne bi ugrozili sigurnost građana i skreće pozornost na činjenicu da do takvih stvari mogu doći neovlaštene osobe i djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

Podsjećamo da akcija „Manje oružja – manje tragedija“ traje, a kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti”, priopćila je PU ličko-senjska.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU ličko-senjska

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close