KontinentalniIzdvojenoPromo

FOTO Rijeke posjetitelja, bogata ponuda i sjajna atmosfera obilježile 23. Jesen u Lici!

TRADICIJSKA IZLOŽBA U GOSPIĆU

Lijepo vrijeme i odlična ponuda privukli su ovog vikenda mnoštvo posjetitelja u srce Like, na Trg Stjepana Radića u Gospiću.


Različite rukotvorine, ljekovito bilje, pletiva i narodni vez te brojni jestivi proizvodi od meda, sira, gljiva, pekmeza i rakije pa sve do kupinovog vina – na štandovima se zaista mnogo toga moglo razgledati, degustirati, ali i kupiti.

Za bogatu ponudu trodnevne izložbe zaslužno je skoro 200 izlagača iz gotovo cijele Hrvatske i inozemstva. Izlagači su bili mala poljoprivredna gospodarstva, mali poduzetnici te brojne škole, zadruge, udruge i javne ustanove koje čuvaju tradiciju kraja iz kojeg dolaze.

Ovogodišnja Jesen u Lici bila je posebna i po brojnoj podršci projektu koji je prepoznat na nacionalnoj razini. Po prvi puta devet županija izdvojilo se kao partneri u organizaciji manifestacije, a to su Varaždinska, Primorsko – goranska  Sisačko – moslavačka, Karlovačka, Krapinsko – zagorska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Virovitičko-podravska i Bjelovarsko- bilogorska županija

Bogati program su upotpunili nastupi kulturno-umjetničkih društava koji su izvođenjem tradicijskih plesova i pjesama predstaviti folklornu baštinu kraja iz kojeg dolaze. Posjetitelji su uživali u bogatstvu mirisa i okusa ličke kuhinje, ocjenjivane su rakije, med i sirevi, a održala se i izložba ličke ovce pramenke, buše i konja hrvatski hladnokrvnjak

Jesen u Lici organiziraju Ličko – senjska županija i JU razvojna agencija Ličko-senjske županije “Lira” u suradnji s Gradom Gospićem.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvo turizma i sporta. Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Pogledajte dio atmosfere u velikoj galeriji fotografija!Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov, Ličko-senjska županija

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close