VijestiSportTurizam

FOTO Proslava Praznika rada u Rastokama okupila ljubitelje nordijskog hodanja iz cijele Hrvatske

Više od 350 ljubitelja nordijskog hodanja iz cijele Hrvatske u srijedu je uživalo u prirodnim ljepotama Rastoka i blagodatima ovog sporta na petom Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja u Karlovačkoj županiji.


Svečano otvaranje festivala započelo je pozdravnim govorom direktora Dragana Smrzlića koji je svim sudionicima poželio dobrodošlicu u ime Turističke zajednice Grada Slunja. Zatim je uslijedio pozdravni govor gradonačelnika grada Slunja Jure Katića koji je zahvalio sudionicima na dolasku u velikom broju i izrazio nadu da će se manifestacija i sljedećih godina održati u istom tonu. U ime Hrvatskog saveza nordijskog hodanja prisutne je pozdravio Krešimir Ritz koji je hodačima poželio lijep dan i ugodan provod.

Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Karlovačkoj županiji u Slunju se održao drugu godinu zaredom, a manifestaciju je povodom Praznika rada organizirala Matica umirovljenika Karlovačke županije s partnerima Turističkom zajednicom grada Slunja i Crvenim križem grada Slunja.

Prošle godine smo 1. svibnja službeno otvorili naše staze za nordijsko hodanje i pješačenje, kojih imamo otprilike 70 kilometara. Ovo je 2. godina da u suradnji s Maticom umirovljenika Karlovačke županije organiziramo 5. festival nordijskog hodanja u Karlovačkoj županiji, rekao je Dragan Smrzlić, direktor Turističke zajednice Grada Slunja

Sudionici manifestacije su mogli birati između 3 ponuđene rute – staze Kremen duljine 7,5 km, staze Slunjskih velikana duljine 5 km i staze uz Kanjon Korane duljine 2,5 km. Zbog loših vremenskih prilika ove godine u ponudi nije bila najatraktivnija staza, ona uz rijeku Slunjčicu.

Zbog vremenskih uvjeta nismo danas bili u mogućnosti ići našom najljepšom stazom od izvora rijeke Slunjčice do Rastoka. Kako je kiša padala zadnja 3 dana sve je poplavljeno, ali to je samo još jedan razlog da se vratite ponovno u naš prekrasan grad i da prođete tom stazom!, rekao je Dragan Smrzlić.

Na manifestaciji je sudjelovala i Udruga nordijskog hodanja i pješačenja “Drava” iz Varaždina čiji su nam članovi  ispričali nešto više o blagodatima nordijskog hodanja.

Nordijsko hodanje je prirodno hodanje uz korištenje specijalno dizajniranih štapova, naravno uz usvajanje pravilne tehnike hodanja, tako da bi efekti hodanja zaista bili oni maksimalni. Znanost je pokazala da osobe koje koriste štapove i koje su dobro usvojile tehniku hodanja zapravo pokreću u svakom koraku 90 posto mišića tijela. S druge strane, nordijsko hodanje i psihički djeluje na osobe jer hoda se uglavnom po prirodi. Mi kao udruga biramo baš posebne prirodne ambijente gdje se lijepo i ugodno osjećamo, najčešće je to uz vodu, uz rijeku, uz jezero. Redovni smo posjetitelji gotovo svih festivala nordijskog hodanja, kao i ovog Festivala Karlovačke županije. Ovim putem zahvaljujemo se organizatorima na gostoprimstvu, rekli su iz Udruge Drava.

U 12 sati je započeo zabavno glazbeni program u sklopu kojega su nastupila četiri kulturno – umjetnička društva. Organizatori su za sve sudionike osigurali besplatan grah, a nakon zajedničkog ručka uslijedilo je razgledavanje Rastoka.

Pogledajte dio atmosfere u galeriji fotografija!Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close