VijestiKultura

FOTO: Promocija knjige „Posebnosti Like: priroda, povijest, kultura, istaknute osobe“

Povodom manifestacije „Jesen u Lici“ jučer je održana promocija knjige „Posebnosti Like: priroda, povijest, kultura, istaknute osobe“ autora prof. dr. sc. Josipa Fajdića, popraćena izvedbom gradskog zbora Vile Velebita. O knjizi su govorili gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović, prof. dr. sc. Ante Bežen, prof. Anela Serdar Pašalić te sam autor prof. dr. sc. Josip Fajdić.


Knjiga govori o prirodnim ljepotama Like kao što su nacionalni parkovi i parkovi prirode, biljkama i životinjama, povijesnim važnostima i događajima koji su se dogodili na ličkom području, kulturološkim mjestima poput Kosinja koji je uvršten kao glavno središte tiskarske industrije te istaknutim osobama iz ličkog kraja koji su uvršteni prema kriteriju mjesta rođenja (Nikola Tesla, Ante Starčević…).

Autorov motiv za pisanje knjige je empatija prema Lici, u kojoj je rođen i kako sam ističe „uvijek je duhom u Lici“ te želja da se razbije stereotip o Lici kao „zabačenom“ kraju. Knjiga nudi mnoštvo argumenata zašto je Lika bogata i jaka, preko 300 biografija istaknutih ljudi iz Like, a prema autoru i ostalim govornicima može poslužiti kao temelj za pisanje enciklopedije o Lici.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close