VijestiTurizam

FOTO S VELEBITA Poznata Premužićeva staza izgorjela u požaru!

Požar koji već danima gori na području Velebita još nije ugašen, a vatrogascima koji se bore s vatrenom stihijom gašenje otežava jaka bura.


Požar je zahvatio i južni dio Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, pri čemu je stradala Premužićeva staza, planinarski put koji prolazi vršnim dijelovima sjevernog i srednjeg Velebita.

Na Facebook stranici Obožavatelji Velebita objavljena je dramatična fotografija koja pokazuje pustoš i pepeo koje je iza sebe ostavio požar na Velebitu. Fotografija je snimljena na dijelu Premužićeve staze od Alana u smjeru Skorpovca.

Premužićeva staza predstavlja biser graditeljstva pješačkih puteva u Hrvatskoj, a izgradnjom staze omogućen je pristup u najnepristupačnije i najljepše dijelove Velebita dotad poznate samo malom broju stanovnika.

 

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Igor Milinković

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close