VijestiSportTurizam

FOTO Preko tisuću sudionika iz 7 zemalja na 2. izdanju Hrvatskog festivala hodanja!

Ovog vikenda u Lici je održan drugi po redu Hrvatski Festival Hodanja koji je okupio sudionike iz čak sedam zemalja te s brojkom od 1107 njih nadmašio sva očekivanja organizatora.


U gradovima domaćinima Gospiću i Otočcu tako se okupilo dvostruko više ljudi nego lani koji su hodali stazama imena Tesla i Gacka otkrivajući prirodne i kulturne ljepote Like.

Ni najavljeno loše vrijeme koje je Festival zaobišlo nije spriječilo sudionike svih dobi da učine nešto dobro za svoje zdravlje, pa je tako najstariji sudionik imao više od sedamdeset godina, a najmlađi su se vozili u kolicima.

Dojmovi sudionika su izvrsni, a organizatori su se potrudili da im ništa ne nedostaje pa su tako na punktovima za odmor čekale namirnice za okrepu kao i pomoć u slučaju žuljeva ili manjih tjelesnih ozljeda.

U svibnju ove godine Hrvatski Festival Hodanja je započeo proces učlanjivanja u svjetski savez hodanja (IML) te ima status kandidata, a Festival su ove godine posjetili i njihovi predstavnici kako bi se uvjerili u njegovu kvalitetu prije same odluke.

Organizatori već startaju s pripremama za treće izdanje Festivala u 2020. godini kada se očekuje dodatno povećan broj sudionika iz inozemstva, ali i domaćih koji su osvijestili važnost zdravog života i kretanja u svakoj životnoj dobi.

Kako je bilo prvog dana u Gospiću pogledajte na linku, a u fotogaleriji u nastavku donosimo najljepše utiske s drugog dana festivala i Otočca!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close