VijestiSportTurizam

FOTO Preko 100 biciklista iz Hrvatske i Slovenije uživalo na stazama mjesečevog otoka!

U subotu 28. rujna 2019. godine u Novalji na otoku Pagu po prvi put se održao “Granfondo Pag – Cycling on the Moon”.


Preko 100 prijavljenih biciklista iz Hrvatske i Slovenije uživalo je u nestvarnom, mjesečevom krajoliku otoka Paga na prvom međunarodnom biciklističkom maratonu u organizaciji Plus Tim 4 You j.d.o.o. i Turističke zajednice Grada Novalje.

“Granfondo Pag – Cycling on the Moon” nova je atraktivna sportska manifestacija na zatvaranju ljetne sezone u Novalji, namijenjena svima onima koji žele iskoristiti čaroliju jeseni u Novalji bez gužvi i kroz biciklističke staze upoznati se sa svim prirodnim ljepotama mjesečevog otoka.

Start utrke bio je na plaži Zrće od kuda su natjecatelji krenuli u avanturu dugu 92 kilometara – preko Žigljena, Metajne, Stare Novalje i Luna sve do Hotela Olea u Novalji. U muškoj konkurenciji pobjeda na velikom maratonu pripala je Gregoru Sikošeku, drugo mjesto osvojio je Anthony Bilić, dok je treće mjesto pripalo Mateju Mercini. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Maja Urban, drugo mjesto je pripalo Maji Marukic, a treće Rei Kurtin.

Istog dana u Novalji se održala i prva rekreativna utrka “Mini Granfondo”. Staza duljine 40 km počela je u Novalji, te preko Metajne i Žigljena završila kod Hotela Olea u Novalji. Prva tri mjesta osvojili su Luka Škara, Marko Potrč i Gal Starman u muškoj te Slavka Arešić i Ana Asanović u ženskoj konkurenciji.

Kako bi utrku učinili još zanimljivim, organizatori su pored pojedinačnog priredili i natjecanje timova, a prva tri mjesta osvojili su redom Team Novo Mesto, 2.Bk Zadar te Savinjska runda. Nagrade najboljim natjecateljima osigurali su Hotel Olea, Sirana Gligora i vinarija Boškinac.

Organizatori ovim putem zahvaljuju PP Novalja, Domu zdravlja Novalja, MO Novalja, Teniskom klubu Novalja, osoblju hotela “Olea” i hostela “La Cha”, Lučkoj upravi Novalja, Arburoža d.o.o. Novalja, Rk Dupin, partnerima: Maraska, Bakmaz, Vražap doo, Auto Hrvatska ZD Auto Hrvatska Volkswagen , Tepih centar, Rottex Doo, Pek-Snack Franšiza, FG Grafika, ZKM d.o.o. Škabrnja i svima drugima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji utrke.

Kako je sve izgledalo pogledajte u galeriji fotografija!


 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close