Turizam

FOTO Predstavljen projekt “Okusi planine i mora” za područje Ličko-senjske županije

U restoranu Maki u Gospiću danas je predstavljen jedinstven projekt “Okusi planine i mora” te je ujedno biranim ugostiteljskim objektima s područja Ličko senjske županije dodijeljen istoimeni standard.


“Okusi planine i mora” dio su projekta “Okusi hrvatske tradicije” koji se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanjem nosioca standarda Okusi tradicije radi zajedničkih poslovnih, edukativnih, promotivnih i marketinških aktivnosti.
S područja Ličko senjske županije u projekt je danas uključeno 12 ugostiteljskih objekata koji su za svoje restorane dobili i službene oznake – Bistro Ribič, Hotel Zvonimir, Ugostiteljski obrt Albatros, Restaurant Maki, Bistro Travel, Restoran Ana, Restoran Macola, Odmorište Zir, Restoran Ribar, Restoran No5, Bistro Moby Dick te Restoran Riva. Time se brojka povećala na preko sto ugostiteljskih objekata sa znakom Okusi hrvatske tradicije na području Hrvatske.
Polazeći od spoznaje da je gastronomija važan dio identiteta pojedinih krajeva, sve značajniji motiv za putovanje ali i bitan element ocjene ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem odlučili smo se uključiti u ovaj projekt. Projekt je usmjeren na razvoj ponude lokalnih specijaliteta, kulinarsku prepoznatljivost, brendiranje i umrežavanje područja, promociju te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije, istaknuo je direktor Turističke zajednice Ličko senjske županije Ivan Radošević.
Sudionici projekta su ugostiteljski objekti koji u suglasju sa utvrđenim osnovnim standardima i pravilima u dnevnoj ponudi imaju minimalno dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih najmanje četiri vina. Označavaju se standardiziranom pločom sa jedinstvenim znakom i logotipom uz dodatak lokalno prostornog određenja.
Krajnji cilj je kontinuitet i održivost kvalitete ponude, postizanje izvrsnosti i inovativnosti u upotrebi tradicijskih namirnica, te u konačnici oblikovanje tematskih restorana – restorana s tradicijom, koji će stalno nuditi više tipičnih lokalnih jela, a gostima pružati i mogućnosti aktivnog sudjelovanja u pripremi jela.

 

Foto: LIKACLUB

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close