Politika

FOTO Predsjednik posjetio središte za razvoj vođa u Udbini

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je vojarnu „Josip Jović“ Udbina.


Tijekom boravka u Udbini, u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić” Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske Predsjednik je pratio provedbu redovitih aktivnosti obuke u okviru programa obuke za razvoj vođa, te temeljnu obuku za specijalna djelovanja koju provodi Zapovjedništvo specijalnih snaga.

Pripadnici obiju postrojbi izveli su više taktičkih radnji i postupaka sukladnih njihovim zadaćama. Obuka je obuhvaćala brzo svladavanje višenamjenskog taktičkog tornja, svladavanje taktičkih prepreka timom u taktičkoj situaciji, uporabu vojno-radnih pasa, borilačke vještine te situacijsko gađanje osobnim naoružanjem. Zapovjednik HKoV general-bojnik Boris Šerić i zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija prezentirali su Predsjedniku Republike misiju, ustroj i temeljne zadaće svojih ustrojstvenih cjelina s naglaskom na planiranje, pripremu i provedbu obuke.

Predsjednik Milanović boravio je u Udbini u sklopu svojih redovnih aktivnosti informiranja i praćenja stanja u stožerima, zapovjedništvima, postrojbama, ustanovama i drugim ustrojstvenim jedinicama Oružanih snaga Republike Hrvatske. Tijekom obilaska obučnih aktivnosti u vojarni u Udbini, Predsjednik Republike je naglasio važnost dobre organizacije obuke kao temeljnog preduvjeta za postizanje operativnih sposobnosti, od pojedinca do cjelokupne postrojbe.

Uz predsjednika Milanovića, u vojarni u Udbini bili su načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, predstojnik Ureda PRH Orsat Miljenić i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, te državni tajnik MORH-a Zdravko Jakop.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close