Turizam

FOTO Posjetili smo karlovačku AQUATIKU: akvarij koji vrijedi vidjeti

Slatkovodni akvarij o kojem se mnogo govori zadnjih mjeseci u Karlovcu je napravio pravi stampedo turizma, barem u onom atraktivnom smislu koji dosad nije viđen. Iako je Karlovac poviješću bogati grad, grad koji leži na četiri rijeke, grad koji je kroz veliki dio povijesti Hrvatske bio glavni centar i sjecište puteva zapadne, južne i sjeverozapadne Hrvatske, danas pričamo o atrakciji – velikom akvariju.

Projekt Aquatika čini objekt slatkovodnog akvarija u kojem posjetitelji mogu razgledati bogatstvo života u rijekama i jezerima, a u muzeju objašnjavaju kako se kod njih nalazi više od 100 vrsta, od čega je 40 endemskih. Izuzetno velik i impozantan objekt u svojoj unutrašnjosti dijelom i ispod zemlje, sagrađen je uz sufinanciranje Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kako bi vidjeli o čemu se u Aquatici radi, potrebno je kupiti ulaznice koje se kreću od 35 do 120 kuna, ovisno od broja osoba i godina. Isplati li se vidjeti? Pogledajte nekoliko fotografija.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close