KulturaIzdvojeno

FOTO Položene dvije kamene ploče na Zid sjećanja u Udbini

Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga položili su u utorak, 28. srpnja 2020. godine dvije kamene ploče na Zid sjećanja u spomen parku kod Crkve hrvatskih mučenika u Udbini.


Jedna kamena ploča postavljena je u sjećanje na 75 poginulih pripadnika specijalnih postrojbi Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, a druga za skupnika Josipa Briškog koji je preminuo 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Pripadnici specijalnih snaga su dvije kamene ploče prenijeli od vojarne “Josip Jović“ do Crkve hrvatskih mučenika, a potom je misu zadušnicu za sve poginule hrvatske branitelje predvodio ravnatelj svetišta vlč. Josip Šimatović. U prigodnoj homiliji vlč. Šimatović je posebno istaknuo neraskidivu vezu pripadnika specijalnih postrojbi i crkve u Udbini jer su pripadnici ove postrojbe uvijek pomagali još dok je crkva bila u izgradnji.

“Ljubav i vjernost prema Bogu i domovini dva su temeljna počela koja povezuju nas koji smo još živi i one kojih se danas sjećamo u našim molitvama. Njihovi položeni životi trebaju biti primjer kojeg uvijek trebamo slijediti”, rekao je vlč. Šimatović.

Nakon polaganja ploča, zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija se zahvalio svima onima koji su pomogli da se ove ploče postave u Spomen parku Crkve hrvatskih mučenika te je dodao: “Nama danas ostaje da se trajno sjećamo svih naših suboraca koji su stradali tijekom Domovinskog rata, ali nažalost i nakon njega, poput našeg preminulog skupnika Josipa Briškog”.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close