Karlovačka županijaKarijera

FOTO Položen kamen temeljac vojne ambulante na poligonu na Slunju

“ROLE 1”

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju danas, 25. studenoga 2020. godine, položen je kamen temeljac buduće vojne ambulante “ROLE 1”.


Radove na poligonu, koji obuhvaćaju izgradnju ambulante i smještajnog objekta, izvodit će pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske i namjenske skupine američke mornaričke inženjerije, a izgradnju financira Vlada SAD-a.

Otvaranju radova nazočili su izaslanik ministra obrane državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, ujedno zamjenik načelnika GS OS RH general-pukovnik Siniša Jurković i veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Nj.E. Robert Kohorst te zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, savjetnik načelnika za zdravstvo GS OS RH general-bojnik Boris Zdilar, gradonačelnik Grada Slunja Jure Katić i drugi.

“Iznimno mi je drago što će se buduća vojna ambulanta izgraditi upravo na vojnom poligonu Eugen Kvaternik jer je ovaj poligon mjesto gdje hrvatski vojnici svakodnevno dokazuju svoju snagu, spremnost i profesionalizam Hrvatske vojske”, rekao je državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop.

U svom obraćanju istaknuo je kako su upravo Sjedinjene Američke Države najvažniji strateški partner Republike Hrvatske u području obrane i sigurnosti te da obrambena suradnja predstavlja iznimno značajan dio ukupne bilateralne suradnje dviju država.

Veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Nj.E. Robert Kohorst izjavio je: “Radujemo se što ćemo zajedno graditi ove objekte jer će oni omogućiti da vojni poligon na Slunju primi veći broj vojnika u godinama koje dolaze za buduće bilateralne, ali i multinacionalne obučne događaje.”

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju danas, 25. studenoga 2020. godine, položen je kamen temeljac buduće vojne ambulante “ROLE 1” | Foto: MORH / M. Čobanović

Zamjenik načelnika GS OS RH general-pukovnik Siniša Jurković rekao je kako je današnja ceremonija otvaranja radova rezultat višegodišnje suradnje s partnerima i prijateljima u SAD-u.

“Zahvalni smo našim američkim prijateljima na ovom daru, a sve to ne bi bilo moguće bez izvrsne suradnje na svim razinama”, zaključio je general Jurković.

Predviđeno vrijeme trajanja radova na izgradnji ambulante je oko šest mjeseci, a radova na izgradnji smještajnog objekta oko 18 mjeseci.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close