VijestiScenaTech

FOTO Pogledajte kako je bilo na proslavi 162. obljetnice rođenja Nikole Tesle u Smiljanu!

U utorak, 10. srpnja u Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu obilježena je 162. obljetnica rođenja jednog od najvećih svjetskih umova, Nikole Tesle. Organizatori su pripremili atraktivan program i uz besplatan ulaz posjetiteljima približili život i rad Nikole Tesle.


U večernjim satima posjetitelji su imali priliku vidjeti prezentacije rada s robotima koje su izvodili učenici osnovnih škola pod vodstvom Likovne udruge Lika i Zajednice tehničke kulture grada Gospića. Kroz kratku prezentaciju predstavili su svoj rad i uspjehe koje su ostvarili na natjecanjima, a nakon toga su demonstrirali kako se roboti sami kreću po linijama i preprekama, igraju nogomet i slično. Posjetitelji su imali priliku okušati se u upravljanju robotom paukom hrvatske proizvodnje, STEMI Hexapodom.

Na kraju večeri brojni posjetitelji su uživali u performansu na otvorenom koji su izveli članovi Kazališta Tvornice lutaka. Radi se o performansu inspiriranim likom i djelom Nikole Tesle – „Tesla – kad sam imao 16“. Vrhunski nastup Marija Kovača, Borisa Štoka, Marije Husar Rimac, uz glazbene izvedbe i prikazivanje filmova o Teslinom liku i djelu, završio je spektakularnim laserskim showom.

Pogledajte galeriju fotografija!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close