Posao

FOTO Počela je razmjena mladih “Osjeti prirodu!” u Velikom Žitniku

Udruga Hrvatska škola Outward Bound od 20. – 27.6.2024. provodi Erasmus+ razmjenu s 30 mladih iz 5 zemalja!


Projekt naziva “Osjeti prirodu!” okupio je 30 mladih iz Španjolske, Italije, Portugala, Grčke i  Hrvatske u Outward Bound centru u Velikom Žitniku kraj Gospića.
Kroz neformalno učenje, radionice, timski rad u prirodi, iskustveno učenje u prirodi, mladi uče o temama zaštite okoliša i prirode, ekološkog aktivizma, te važnosti aktivnog boravka u prirodi i povezivanja s prirodom radi očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja. Mladi razmjenjuju iskustva, kulture, stječu nova prijateljstva i znanja, upoznajući se pritom s osobitostima i ljepotama ličkog kraja.
Grupa mladih u suradnji s Komunalcem Gospić, u subotu 22.6. održala je i ekološku akciju, čišćenja i održavanja okoliša u šumi Jasikovac.
Razmjena mladih provodi se kroz sredstva EU kroz Erasmus+ program te podršku Agencije za mobilnosti i programe EU.
Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi.
Sudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života.www.outwardboundcroatia.com

 

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close