Scena

FOTO: Pjesme i običaji ličkog kraja na godišnjem koncertu HKUD-a Široka Kula

Sinoć je u dvorani Pučkog Otvorenog Učilišta Dr. Ante Starčević Gospić održan 4. godišnji koncert HKUD-a „Široka Kula“.


HKUD „Široka kula“ iz Široke kule (okolica Gospića) osnovan je u prosincu 2013. godine. Danas broji 60-tak članova koji djeluju kroz: folklornu sekciju, u sklopu koje je osnovana dječja folklorna skupina, tamburašku i dramsku sekciju te etno radionicu. Predsjednica društva je Mandica Rukavina.

Program je započeo Matej Delač svirajući na dvojnicama nakon čega je slijedila pjesma „Oj livado rosna travo“. Folklorna sekcija pod vodstvom Ivana Starčevića prikazala je stare pjesme i plesove svojeg kraja a između ostalih na repertoaru je bilo nekoliko accapela pjesama, kolanje, drmeš, kukunješće, ojkan i bećarac koje je spretno i vješto pratio zvuk dangubice.

Dječja folklorna skupina pod vodstvom Silvije Nikšić prikazala je tradicijske vrijednosti kroz dječje igre i plesove. Između ostalog izveli su Seljančicu, Kalendare i Pauna. Publiku su najviše nasmijali Nikica Šušić i Ivan Delač ispred dramske sekcije izvodeći humorističan skeč o (ne)zgodama naših starih.

Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji:

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Viktorija Rogić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close