Scena

FOTO Petom skupnom izložbom Likovna udruga Lika zaključila najuspješniju godinu rada

U galeriji „LU“ u Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčevića“ u Gospiću sinoć je svečano otvorena peta po redu skupna izložba likovnih radova članova Likovne udruge Lika pod nazivom Lika Art 5.


U uvodnoj riječi prisutnima se obratio predsjednik Udruge Nikica Jelić koji je istaknuo kako je 2019. godina bila najuspješnija godina rada Likovne udruge Lika. U 2019. godini u organizaciji Likovne udruge Lika održano je sedam likovnih izložbi, jedna likovna kolonija, nekoliko radionica za djecu i odrasle, te niz društvenih i humanitarnih akcija.  Osim rada, ostvarena je i dobra suradnja s obrazovnim i drugim javnim ustanovama u gradu Gospiću i šire, kao i organizacijama civilnog društva.

Jedan dio stvaralaštva članovi udruge nesebično su darovali za humanitarne svrhe sudjelujući na desetak humanitarnih likovnih kolonija, a vrlo smo ponosni i na sudjelovanje u građanskoj akciji u organizaciji udruge Riječki anđeli u kojoj su prikupljena sredstva  za siromašne obitelji, rekao je Jelić.

Na izložbi sudjeluje 17 članova likovnih amatera i jedan likovni umjetnik, a izložili su ukupno 35 radova u tehnikama crtež u olovci, ulje, akril i suhi pastel. Izložbu karakterizira raznolikost u stilovima, tehnikama, motivima i formatima, a neki članovi udruge ovom prilikom po prvi puta prikazuju publici svoja djela.

I ove godine članovima je prepušteno na volju da ostvare komunikaciju s publikom, a krajnji cilj ove manifestacije je da pokaže vrijednosti lokalnog likovnog stvaralaštva, da ono živi i da je u kvalitativnom i kvantitativnom porastu, rekao je Jelić.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close