KontinentalniVijesti

FOTO Park prirode Lonjsko polje privlači posjetitelje svojim novim atraktivnim sadržajem

U sklopu projekta Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda“ Osekovo“, Park prirode Lonjsko polje obogatio je svoju turističku ponudu s nove tri atraktivne promatračnice koje dodatno privlače posjetitelje u Lonjsko polje.


Promatračnice su atraktivan foto kutak za brojne avanturiste.

Promatračnica „Roda“ nalazi se nedaleko od Posjetieljskog centra Čigoč, promatračnica „Ptica kosac“ u blizini je posjetieljskog centra Repušnica dok se promatračnica „Tradicionalni ribolov“ nalazi tik uz rijeku Lonju nedaleko od Posjetieljskog centra Osekovo čije se otvorenje očekuje u rujnu.

„Izgradnjom promatračnica dodatno samo  obogatili  sadržaj koji nudimo posjetiteljima. Posjetitelji su oduševljeni njihovim izgledom, a i prizorima koje mogu vidjeti s promatračnica jer se promatračnice nalaze na atraktivnim lokacijama blizu rijeke Lonje ili plandišta na kojima borave autohtone životinje. Posjetitelji mogu obići ove atraktivne lokalitete, a kako do njh doći saznat će u našim infocentrima.“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, Marija Kušmiš.

Izgradnja je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Za atraktivan izgled promatračnice zaslužan je projektantski tim tvrtke Roth i Čerina d.o.o.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close