VijestiLifestyle

FOTO: Otočki planinari iz društva Gromovača osvojili Kamenjak!

Prošli vikend članove planinarskog društva Gromovača put je odveo u šetnju planinarskom stazom po otoku Rabu, točnije od Mišnjaka (početka staze) do Kamenjaka (najvišeg vrha na otoku 408 nmv).


Vodiči su bili Lufta i Željko, domaćini s Raba. Iako Gromovčani imaju već popriličan broj vrhova u svojim tabanima, ova ih je staza ipak uspjela iznenaditi ljepotom, a još više težinom. Put od oko 15-tak kilometara prošli su za cca 7 sati.

Vesela ekipa od 25 članova u rasponu od 6 do 66 godina nije se dala smesti iako im je teren bio oštar, neravan i zahtjevan. Put su im bili samo golo kamenje i stijene te suhozidi koje su često morali i preskakivati. Tijekom staze morali su proći nekoliko uspona i spusteva, ali i uvala koje skrivaju prekrasne male plaže. Prije no što su stigli do najvišeg vrha naši planinari prvo su se iz doline iza rta Krklant popeli na vrh Srednjak (331 mnv). Iako je staza teška sama po sebi našim planinarima dodatno ju je otežavala i bura.

Gromovčane je nakon osvojenog vrha ugostio Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u svojem objektu gdje su uz druženje i pjesmu proslavili uspješno osvajanje vrha. Druženje s domaćinima nastavilo se i slijedeći dan uz roštilj.

Kako je sve to izgledalo možete pogledati u fotogaleriji:

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Viktorija Rogić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close