VijestiKultura

FOTO U Otočcu predstavljena knjiga Ivane Plechinger Kovačić „ONO ŠTO OSTAJE, UVIJEK LJUBAV JE“

Ako se uspjeh autora mjeri brojem prodanih knjiga i posjećenosti promocija, onda je Ivana Plechinger Kovačić sinoć u Otočcu imala jednu jako uspješnu književnu večer.


Tražila se doslovno stolica više, a publike je bilo doista iz raznih krajeva naše županije od Senja i Brinja, pa sve do Gospića. Spoj Ivanine energije i vješte moderatorice večeri, prof. Manje Gomerčić – Kostelac bio je pun pogodak za otočku publiku. Prepun prostor book-cafe-a Paradiso dokaz je da itekako ima publike za ovakvu vrstu događanja.

Okupljene je na samom početku večeri, ispred book cafe-a pozdravila Tamara Jurković, koja zajedno sa moderatoricom ove književne večeri koristi kako bi gostima – autorima, ali i okupljenoj publici knjigu povezala sa ostalim potencijalima našeg kraja. Tako je sinoć bilo govora o tvrtki Velebit aktivnosti koja je Ivanu darovala besplatnom vožnjom u kajacima rijekom Gackom, te o rukotvorinama domaće kreativke Danijele Tonković, članice udruge Pavenka iz Brinja koja sve uspješnije izrađuje, sad već, zaista reprezentativne suvenire Gacke doline.

Tijekom večeri publici su podijeljene i neke nagrade koje je osigurala Ivanina nakladnička kuća, naklada Ljevak.

Publici se ispred JU Narodna knjižnica Otočac obratila ravnateljica gđa Jadranka Prša izrazivši zadovoljstvo zajedničkom organizacijom promocije te se nadajući da će ova suradnja svima ostalima poslužiti kao primjer dobre prakse, spoja javnog i privatnog sektora.

Tada je mikrofon završio u Ivaninim i Manjinim rukama i preko sat i pol vremena naprosto je proletjelo. Bilo je tu svega, prisjećanja na Manjine radijske dane u ulozi voditeljice gdje je Ivanino ime toliko puta pročitala u eteru kao najavu za još jedan tjedan „Male ptice nebeske“ na top-listi HRO-a, zatim Ivaninin iskrenih crtica iz vlastitog života koji nije baš uvijek bio med i mlijeko. Ljudi prepoznaju kada se priča iskreno, iz srca, tako da pažnju publike zaista nije bilo teško zadržati. Čuli smo od Ivane kako u životu najprije valja biti zahvalan pa se onda postane sretan, kako u svakoj situaciji u životu prepoznati nešto lijepo, kako naučiti lekcije i biti spreman za sve ono što život ponekad donese. Ivana je pričala i o svojem youtube kanalu na kojem nesebično širi pozitivne priče, korisne savjete i dobre vibracije. Kako se osjećati bolje i kako pozitivnim mislima utjecati na tijek vlastitog života, stvar je izbora i srećom, misli možemo kontrolirati. Bavimo se onim što nam služi i privucimo na taj način obilje u svoj život.

Ivana je nastavila druženje sa svojom publikom i nakon službenog završetka promocije. Knjige su se brzo rasprodale a ona je svakome potpisala knjigu, ljubazno odgovorila na poneko pitanje ili se poslikala se za uspomenu.

Zbog izuzetno pozitivnih dojmova o cjelokupnoj večeri sigurni smo da je ovo tek prvi u nizu Ivaninih dolazaka u Otočac. A po svemu sudeći, biti će kao i sa poznatom blogericom portala Čitaj knjigu Alis Marić Pečarić; tko jednom k nama dođe, taj se uvijek vraća.

Pogledajte u nastavku galeriju fotografija!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Foto by Krešimir Franić @Rekroma invest j.d.o.o.

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close