Kultura

FOTO: U Otočcu predstavljen roman “Živi mi se” autorice Ingrid Divković

Sinoćnju promociju možda najbolje opisuje komentar jedne od posjetiteljica: „kako sam ja večeras ponosna na svoj grad! Osjećam se tako urbano i svjetski, a opet tako domaće i toplo!“


Ležerno obraćanje književnih gošća, neformalni razgovor o djelu koje se predstavljalo, sudjelovanje gostiju pokojim komentarom uz vješto vodstvo moderatorice večeri stvorilo je ugodnu atmosferu koja se održala i nakon završetka „službenog“ dijela. Nikome se nije žurilo kući bez obzira od kuda je tko došao. A posjetitelja je bilo i izvan Otočca što je još jedan dokaz da se dobar glas daleko čuje. Poseban pozdrav i veliki pljesak upućen je malobrojnom muškom dijelu publike uz čestitke na hrabrosti i dolasku među toliko ženskog svijeta!

Majstorski je ulogu domaćice i moderatora cijele književne večeri još jednom odradila profesorica Manja Kostelac – Gomerčić snalazeći se u literarnim temama kao riba u vodi. Ali nije za sve to dovoljno samo biti stručan i poznavati materiju o kojoj se govori, nego je potrebno osjećati vibraciju kako gošća, Alis Marić Pečarić i Ingrid Divković, tako i mnogobrojne i to raznovrsne publike, od mladih do onih u nešto ozbiljnijim godinama.

Bila je to dinamična večer, u igrama za goste autorica je darovala svoj roman Nikoli Prši, dobro poznatom svima koji aktivno prate stranicu facebook stranicu Čitaj knjigu,  a vlasnici su darovali poklon bonove za konzumaciju pića i šalicu.

Autorica djela, Ingrid Divković bila je oduševljena toplim prijemom i ležernom atmosferom kao i Alis Marić Pečarić, sad već dobro poznata otočkoj publici. Nije zgorega spomenuti ni da je autorica rasprodala sve knjige koje je ponijela, a posjećenost promocije i prodaja djela koje se predstavlja možda najbolje pokazuju uspjeh događaja.

Vlasnici book cafe-a, obitelj Jurković rekli su nam slijedeće:

Drago nam je da su naši sugrađani prepoznali našu book priču i opet podržali promociju u ovolikom broju. Nadamo se da će kroz naše aktivnosti rasti i broj turista u našem gradu kao i posjetitelja Muzeja Gacke budući se nalazimo u neposrednoj blizini. Samo zajedničkim radom i sinergijom svih dionika našeg malog grada možemo postići veći broj posjetitelja i bolju pozicioniranost na turističkoj karti Hrvatske. Najbolji dokaz timskog rada je tiskanje šalica sa našim, domaćim motivima koje će svi naši gosti uz topli napitak moći kupiti u book cafe-u Paradiso. Sve su to odradile domaće snage: brat i sestra Franić (tvrtka Rekroma Invest iz Varaždina), uz odobrenje Muzeja Gacke za korištenje motiva sa stare razglednice Otočca te fotograf Goran Sekula. Time smo donijeli dašak europskih metropola u naš grad. Prikaz starog središta našeg grada sa početka prošlog stoljeća prikazuje upravo ono što Otočcu želimo vratiti: mnoštvo ljudi i gradsku vrevu na glavnoj ulici. Motiv naše „kraljice boje opala“ – Gacke i maglovitu mistiku koju Goran uspije uhvatiti kamerom mislimo da i nije potrebno detaljnije predstavljati. Dobar dio njegovih slika prava su mala umjetnička djela.

Book cafe Paradiso polako prepoznaju i nakladničke kuće koje šalju svoje materijale kako bi bili prisutni među gostima i dostupni širem krugu čitatelja. Najnoviji donator knjiga je i velika Školska knjiga kojoj se od srca zahvaljujemo.

Preostaje još jedino da Vas pozovemo na kavu da se uz dobru knjigu prepustite nekim novim svjetovima. Naravno, svu literaturu možete i posuditi za čitanje kod kuće. Veselimo se Vašem dolasku, vašim komentarima i prijedlozima. Za to je na raspolaganju Knjiga dojmova, naša facebook stranica Book cafe Paradiso kao i svi drugi načini preporuka i savjeta. Dođite, čekamo Vas!

Pogledajte u nastavku galeriju fotografija!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close