FOTO: U Otočcu održan 1. skup Mreže za održivi razvoj

Tena Brnad

Od 13. do 14. travnja u Centru za tradicijske obrte – udruga Gačanka i Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac održan je Skup mreže za održivi razvoj koji je imao za cilj potaknuti aktiviranje građanki i građana u svrhu razvoja lokalne zajednice kroz koji su sudionice i sudionici dobili osnovna znanja i informacije o pokretanju zadruga, te dosadašnjem radu mreže i partnerskih organizacija.


U programu su sudjelovali Marko Ban, upravitelj Zadruge START, direktor društvenog poduzeća Ensoco Michael Freer, Ines Jemrić Ostojić sa zaprešićkog Veleučilišta Baltazar, Rada Mužinić iz Zaklade Kajo Dadić i Viviene Schmitt, obrazovna znanstvenica iz Berlina. Stručnjakinje i filantropkinje s lokala poput Željke Batinić, Manje Kostelac-Gomerčić, Danijele Tonković, Snježane Bogdanić i Tamare Jurković prezentirale su dosadašnje aktivnosti mreže, učenica Katarina Furlan osvrnula se je na dosadašnji angažman mladih, dok su sudioništvo unutar programa iskazali mnogi drugi sudionici i sudionice.

Mrežu za održivi razvoj sačinjavaju KUBS Baštinica, Book Cafe Paradiso Otočac, Omladinska udruga Podum i dr. čiji je cilj osnaživanje pojedinaca, interesnih skupina i udruga za aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvu, čime se doprinosi razvoju civilnog društva i interkulturalne, višegeneracijske, interdisciplinarne (međusektorske) i međuinstitucionalne suradnje na području grada Otočca i Ličko-senjske županije.

Mreža najavljuje danje aktivnosti, a ovim putem pozivaju se građanke i građani, učenice i učenici, donositeljice i donositelji odluka, kao i zaposlenice i zaposlenici lokalnih i regionalnih obrazovnih institucija na aktivno uključenje u rad mreže u svrhu razvoja ličkog kraja.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: Antonio Kiselić Ledinsky | Foto: Ana Stanić

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u