GastroZdravljeTurizam

FOTO: Otočac još jednom procvjetao zbog Eko-etno Gacke! Dva dana gastro užitka, zabave i kreative

Jubilarno 15. izdanje tradicionalne otočke manifestacije Eko-etno Gacka u petak i subotu održalo se u glavnom gradskom parku u Otočcu.


Turistička zajednica Grada Otočca 15. godinu zaredom je organizirala veliku gastro manifestaciju koja iz godine u godinu oduševljava sve veći broj posjetitelja. Ove godine na sajmu je sudjelovalo 50 izlagača koji su predstavili svoje proizvode, a posjetitelji su mogli uživati i u ukusnoj gastronomskoj ponudi te bogatom glazbenom programu.

Eko etno Gacka je krenula prije 15 godina, kada je kolegica Irena tada došla na ideju da pomogne malim proizvođačima koji nemaju prilike prisustvovati nekim većim sajmovima i putovati u neke druge gradove, da se prezentiraju u našem gradu, ponude našem gradu i naravno ostvare prodaju, rekla je za LIKACLUB Mladenka Orešković, direktorica Turističke zajednice Grada Otočca.

Manifestacija proširena na dva dana

Eko etno Gacka je s vremenom prerasla u ozbiljnu manifestaciju, a protekle godine je dobila i posebno priznanje za tradicijsku manifestaciju, nagradu Suncokret ruralnog turizma.  Na prijedlog Turističkog vijeća Grada Otočca i u dogovoru s Gradom Otočcem, manifestacija je ove godine proširena na dva dana. Prve večeri manifestacije naglasak je stavljen na jednu od najkarakterističnijih otočkih namirnica – pastrvu.

Poznati smo po rijeci Gacki, poznati smo po našoj autohtonoj potočnoj pastrvi s kojom se toliko ponosimo. U suradnji s Leko d.o.o. koji je sponzorirao ribu uspješno smo odradili prvu Gastrogacku večer pastrve. Bilo je dosta posjećeno, podijeljeno je oko 300 porcija jela od pastrve i dobivamo pozitivne reakcije, rekla je Mladenka Orešković.

Nagrade za najbolje kotliće

Drugog dana manifestacije održano je već tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog kotliću. U Gradskom parku u Otočcu ove godine je kuhalo 27 ekipa, a komisija u sastavu Darka Klobučara, Stipe Borića i Dražena Benčića birala je najbolji kotlić. Da nitko ne ostane gladan pobrinula se i Lovačka udruga Gacka Otočac.

Lovačka udruga Gacka Otočac kuhala je za sve posjetitelje, tu je bilo oko 500 porcija, a ostali su se natjecali za jednu od tri nagrade koje ove godine sponzoriraju otočki ugostitelji, rekla je Mladenka Orešković.

Nagrade za najbolje kotliće pobjednicima je uručila miss Hrvatske Tea Mlinarić, a prva tri mjesta odnijele su sljedeće ekipe: 3. mjesto – „Ekipa za pojest i popit“, 2. mjesto – „Dr. Interijeri“, i 1. mjesto – „The Familly“. Turistička zajednica Grada Otočca dodijelila je nagrade za najsimpatičnijeg kuhara/kuharicu i najuređeniji štand. Nagradu za najsimpatičniju kuharicu dobila je Vlatka Burić iz ekipe „Vatreni kuhari“, a nagradu za najuređeniji štand dobila je ekipa „Leko d.o.o.“.

Nakon završetka gastronomskog dijela večeri, za dobru atmosferu pobrinuli su se Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Pogledajte galeriju fotografija!


 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close