VijestiSportTurizam

FOTO Održan prvi “Plitvice Valleys Bike Weekend” – biciklijada u Plitvičkim dolinama uspjela!

Po prvi puta u idili netaknute prirode nadomak Nacionalnog parka Plitvička jezera, u organizaciji Biciklističkog kluba “Crna Kraljica” i Turističke zajednice općine Rakovica, održala se dvodnevna biciklistička manifestacija pod nazivom “Plitvice Valleys Bike Weekend”.


Tom prigodom na Plitvice Art Farmi u Grabovcu okupilo se oko stotinu zaljubljenika u ovaj sport, rekreativaca, ali i profesionalaca u svijetu biciklizma.

Prvog dana biciklijade posjetitelji su imali priliku biciklirati na e-bike noćnoj ekspediciji, dok je rekreativna subotnja biciklijada prolazila već poznatim turističkim rutama Plitvičkih dolina – kroz pitoreskna sela, preko srednjovjekovne kule Drežnik grad pa sve do prelijepog zaštićenog krajobraza Baraćevih špilja gdje je nakon razgledavanja uz pratnju stručnog vodiča organizirana zakuska domaćih proizvoda.

Nakon uzbudljivih vožnji okupljeni su imali priliku uživati u okusima domaćih jela, pogledati ili testirati posljednje modele bicikala od dva vodeća proizvođača u svijetu, a organizatori su za njih također pripremili i tombolu bogatih iznenađenja.

Organizator manifestacije Hrvoje Keletić izjavio je kako je “Plitvice Valleys Bike Weekend” osmišljen na tragu brenda kojeg stvara Turistička zajednica Općine Rakovica pod imenom “Plitvičke doline”, koja je sve poznatija destinacija za goste koji žele posjetiti Nacionalni Park Plitvička Jezera, ali i one koji se  žele zadržati na destinaciji te provesti neko vrijeme upoznajući gastronomiju, kulturu te sportske i adrenalinske sadržaje.

Iako je program trećeg dana biciklijade, koji se trebao održati danas, otkazan zbog lošeg vremena, dojmovi su izvrsni i može se reći da je prva biciklijada u Plitvičkim dolinama bila i više nego uspješna.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u galeriji!

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB / Nino Salkić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close