Vijesti

FOTO Održan prvi Barać Forest Trail – utrka u Novoj Kršlji uspjela!

Javna ustanova Baraćeve špilje u suradnji sa Atletskim klubom Plitvice organizirala je utrku pod nazivom “Barać Forest Trail” koja se je održala u Baraćevim špiljama, nedaleko Rakovice u Novoj Kršlji.

Javna ustanova Baraćeve špilje bila je domaćin prve utrke Barać Forest Trail koju su organizirali s Atletskim klubom “Plitvice” uz jedan od brojnih opisa: “Trčanjem kroz slikovite predjele uz zvukove ptica i mirise svježine dođite do cilja! Garantiramo nezaboravno druženje sa brojnim nagradama. Dođite i trčite sa nama!“.

Prijaviti se je moglo na 3 različite staze koje su se razlikovale po duljini – Bunika Trail 27km, Šišmiš trail – 14km i Zerca trail – 4km. O stazama nam je više ispričao jedan od organizatora, član Atletskog kluba “Plitvice” – Leopold Špehar:

Suorganizator iz Atletskog kluba Plitvice Leopold Špehar

Daleko najljepša staza je Bunika trail koje je ujedno i najduža – 27 km. Staza je kombinacija makadama, asfalta i šumskom puta. Trčljiva je do samog kraja na kojemu ih čeka i najteži dio, od 22 do 27 km, koji je ujedno cijeli dio stare Zerca trail. Šišmiš trail – 14km, ima najviše makadama, što neki trkači obožavaju a neki ne, staza je dosta trčljiva ali i dosta teška, pogotovo zbog vremenskih prilika zadnjih dana u kojima je kiša ostavila dosta kanala po stazi. I zadnja staza od 4 km je Zerca trail, koja je daleko najljepša jer je sva u šumi, točno onako kako je ovaj trail i zamišljen.

Pošto nam je ovo prva utrka mislim da su trkači uzbuđeni jer ne znaju što ih točno čeka, pogotovo ovi koji su se prijavili na Bunika trail koja je najveća staza.

Više o samoj organizaciji događaja razgovarali smo s ravnateljicom Javne ustanove Baraćeve špilje Tihanom Oštrina, koja nam je rekla kako su došli na ideju organizacije i očekivanjima Barać Forest Traila.

Ravnateljica JU Baraćeve špilje Tihana Oštrina

Na ideju Barać Foret Traila došli smo tako što su nam članovi Atletskog kluba „Plitvice“ došli i pitali nas želimo li se uključiti u organizaciju ovoga traila. To je za njih kao i za nas prvi takav sportski događaj na koji smo se odlučili njima pomoći. Generalna ideja traila je Atletskog kluba „Plitvice“, a Baraćeve špilje imaju značajni krajobraz i puno šuma i tako smo osmislili ove 3 staze koje smo pripremili kroz posljednja 3-4 mjeseca, i baš zato smo ga nazvali „Barać Forest Trail“ jer se trči većinom po šumi i stvarno je lijepo. Glavni sponzor smo mi,  Javna ustanova Baraćeve špilje, uz nas je tu Dukat, isto tako i tvrtka Dogma s čarapama, a velike zahvale idu Nacionalnom parku Plitvička jezera i Općini Rakovica koji su se uključili i puno pomogli sa logističkom opremom.

Na prvom Barać Forest Trailu prijavilo se oko 150 natjecatelja, koji su došli iz svih dijelova Hrvatske, nešto iz Bosne i Hercegovine te Norveške! Organizatori se nadaju da će na stazama proći sve u redu i da neće biti intervencija HGSS-a koji su također bili tamo kako bi pomogli u organizaciji i provedbi događaja. U Baraćevim špiljama nadaju se da će se natjecateljima svidjeti ovaj događaj te da će ući u tradiciju.

Na pitanje zašto se je Javna ustanova Baraćeve špilje uključila u organizaciju ovog događaja ravnateljica Tihana Oštrina nam je izjavila:

Javna ustanova Baraćeve špilje se uključila prvenstveno jer je nama cilj promocija zdravog života, bavljenja sportom i boravka u prirodi, a upravo tako Baraćeve špilje su idealno mjesto za boravak u prirodi, isto tako za trčanje i za sport.

Uz ove 3 navedene staze za sve sportaše i rekreativce organizirane su i manje utrke od 100m, 300m i 800m za djecu osnovnoškolske dobi gdje su se i oni mogli iskazati sa svojim sportskim duhom.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u galeriji!

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close