AutomotoGrad Zagreb

FOTO Najiščekivaniji automobil u svijetu: TESLA MODEL 3 predstavljen građanima u Zagrebu!

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti na Cvjetnom trgu u Zagrebu predstavljen je najiščekivaniji automobil na svijetu, a riječ je o električnom Tesla Modelu 3. U suradnji s Gradom Zagrebom, tvrtka E.v.a. Blue pokrenula je projekt pod nazivom „Domovina Nikole Tesle“ kojim nastoje promovirati ekologiju, e-mobilnost i nove tehnologije u Hrvatskoj, a Zagreb se pokazao kao grad koji prati trendove u toj industriji.


Ovo je europska premijera jer se Tesla Model 3 po prvi puta na javnom mjestu može vidjeti izvan Amerike, što je stvarno „big deal“ za Grad Zagreb, zapravo to je čast i privilegija koju nitko drugi nije dobio u Europi. – rekla je Tina Kolovrat, organizatorica događaja.

Kako i sami ističu, Tesla Model 3 više je od samog vozila, a simbolizira pristupačnu tranziciju prema e-vozilu s velikim dosegom i što je najvažnije cijenom dostupno široj publici. Osim ovog modela, na Cvjetnom trgu izloženi su i modeli S i X, a organizatorica ističe da upravo ta vozila označavaju tehnološku prednost i pokazuju da i Hrvatska može ponuditi više na tom području.

Glavna prednost i snaga izloženih modela je u njihovom korištenju obnovljivih izvora energije, a Hrvatska ima golemi potencijal u dobivanju električne energije iz sunca.

Konkretno Lika i cijeli taj kraj je idealan za jednu malu tvornicu koja bi mogla napajati čitavu Hrvatsku od solara, odnosno sunca, a to je cijela naša ideja gdje svi zajedno radimo na promociji e-mobilnosti i korištenju obnovljivih izvora energije, iznosi Tina.

Poruka koja se ovim predstavljanjem želi poručiti građanima je da uz edukaciju i razvijeniju infrastrukturu, e-vozila mogu koristiti svi, a posebice zbog smanjene emisije CO2 u okoliš.

 

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close