VijestiScena

FOTO Na Ljubovu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Svetom misom u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije jutros je u Gospiću započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.


Nakon svete mise uslijedilo je okupljanje na Autobusnom kolodvoru u Gospiću odakle se kolona automobila uputila prema Ljubovu, gdje su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće kod spomen – obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“ .

Ljubovo je bila jedna od najvažnijih točaka u Domovinskom ratu i mjesto najvećeg stradanja hrvatskih vojnika u Oluji. U ovoj veličanstvenoj akciji u Zbornom području Gospić poginulo je 65 branitelja. Njima u spomen podignut je tri metra visok spomenik nazvan Pobjednik koji predstavlja vojnika koji zabija stijeg u oslobođenu hrvatsku zemlju.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close