VijestiScenaTurizam

FOTO Likovna kolonija naturaART okupila umjetnike kod Baraćevih špilja

Povodom današnjeg Svjetskog dana zaštite okoliša jučer je održano događanje umjetnika u okolici Rakovice. Likovna kolonija “naturART 2016” i slikanje umjetnika u idili prirode na najljepši je način obilježilo taj dan kod Baraćevih špilja u Novoj Kršlji.

U suorganizaciji Turističke zajednice Općine Rakovica i gđe. Mire Špoljarić, Baraćevih špilja i gđe. Tihane Oštrine te umjetnice Mirjane Modrušan iz Rakovice, dvadesetak umjetnika imalo je organizirano cjelodnevni boravak u okolici špilja, te obilazak špiljskog fenomena nedaleko Plitvica.

Sudionici su se okupili u jutarnjim satima u Rakovici te se nakon pića dobrodošlice uputili u Novu Kršlju i Baraćeve špilje. Sunčan i vedar dan omogućio je puni potencijal prirode i svakom umjetniku pripremio poseban i drugačiji kadar koji su uživo bilježili na svojim platnima za slikanje.

Rakovica - HTZ v.2

Nakon stanke za ručak i kratkog odmora, vodiči domaćini iz Baraćevih špilja proveli su ih kroz Gornju Veliku špilju nakon čega su umjetnici nastavili završavati svoje radove.

Na ovaj način i Plitvičke doline sudjelovale su u svjetskom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša koji se održava na godišnjicu Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu. Pogledajte nekoliko fotografija!


 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: LC

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close