AutomotoIzdvojeno

FOTO Ličko-senjski vatrogasci preuzeli još 5 novih vatrogasnih pick up vozila

Hrvatska vatrogasna zajednica upriličila je svečanu primopredaju 26 novih vatrogasnih vozila koja su nabavljena iz sredstava Općekorisnih funkcija šuma koja Ministarstvo poljoprivrede osigurava za vatrogasni sustav.


Pet vatrogasnih pick up vozila preuzeli su čelnici vatrogasnih postrojbi s područja Ličko – senjske županije, i to: DVD Brinje, DVD Vrhovine, JVP Plitvička Jezera, DVD Velebit – Lovinac i DVD Donji Lapac.

Prvo vozilo prethodno su preuzeli vatrogasci DVD-a Novalja.

Vatrogasna vozila vrijedna 1.358.106,06 kuna dodijeljena su navedenim vatrogasnim postrojbama temeljem rasporeda koji izradila Vatrogasna zajednica Ličko – senjske županije a koji je realiziran uz obvezu doniranja rabljenih vozila drugim vatrogasnim postrojbama i obvezu opremanja novonabavljenih vozila.

Sve vatrogasne postrojbe su prihvatile navedeni model koji za rezultat ima unaprjeđenje 11 vatrogasnih postrojbi a ne samo 6.

DVD Novalja je donirala kombi vozilo DVD-u Lun, a po izgradnji vatrogasnog spremišta za DVD Lun donirati će još jedno vatrogasno vozilo. Također, DVD Novalja je opremila prikolicu modulom za gašenje požara koja će uz novonabavljeni pick up značajno povećati efikasnost vatrogasaca u Novalji.

DVD Brinje je rabljeno pick up vozilo s modulom za gašenje požara doniralo DVD-u Sinac.

DVD Vrhovine će nakon opremanja novog vozila i ugradnje novog modula za gašenje požara rabljeno pick up vozilo s modulom donirati DVD-u Kuterevo.

JVP Plitvička Jezera će zapovjedno vozilo donirati DVD-u Barbati.

DVD Donji Lapac će rabljeno pick up vozilo donirati DVD-u Udbina.

DVD Velebit – Lovinac nije imao obvezu donacije rabljenog vozila jer ne raspolaže vozilom koje je moguće zamijeniti novim pick up vozilom. Novi pick up je značajno unaprjeđenje vatrogasnog sustava u Lovincu čije preuzimanje se gotovo poklopilo sa skorašnjim otvorenjem novoizgrađenog vatrogasnog doma.

“Zahvaljujemo svim načelnicima i gradonačelnicima na suradnji, razumijevanju i osiguravanju financijskih sredstava za opremanje novonabavljenih vatrogasnih vozila, a posebno zahvaljujemo načelnicima Općina Vrhovine i Lovinac koji su prije preuzimanja vozila već osigurali financijska sredstva za njihovo opremanje koje će uslijediti u vrlo kratkom roku.

 

Iznimnu zahvalnost upućujemo Ministarstvu poljoprivrede i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici koji su temeljem Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu zaključenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice te Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu nabavili navedena vozila za potrebe Vatrogasne zajednice Ličko – senjske županije.”, poručili su iz Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: VZŽ LS i HVZ

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close