VijestiScena

FOTO Lička večer u Stuttgartu okupila preko 1.500 Ličana i njihovih prijatelja

Ličani su oduševili oko 1500 gostiju koji su se i ove godine okupili u Gerlingenu, nadomak Stuttgarta, na 14. tradicionalnoj “Ličkoj večeri”.


Bila je to vrhunska prezentacija Like, njezine kulture, narodnih običaja i tradicije koju ovdje u Njemačkoj, već dugi niz godina njeguje udruga Ličana iz Stutgarta koja je bila i organizator ove prekrasne večeri koju je otvorio predsjednik Dražen Bolješić, a kojoj su nazočili Ivan Bulaja, konzul iz Generalnog konzulata RH u Stuttgartu, Željko Glasnović, general i saborski zastupnik, Mile Baričević, HDZ Stuttgart, Igor Vuković, hrvatski novinar, Katarina Muhler i drugi uglednici.

Plesovi pjesme i folklor ponosne Like oduševili su nazočne goste, a prezentirala ih je folklorna grupa Vila Croatia, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili Dražen i Dinastija band, te svima dobro poznata grupa Vigor, koja je goste zabavljala do kasno u noć. U publici je vladalo oduševljenje uz poruke “Liko moja u srcu te nosim i sa tobom se ponosim”…

Mostovi i geni kameni

A na cijeloj toj fešti domovina Lika i Hrvatska osjećale su se na svakom koraku, u ugodnim iseljeničkim druženjima koja su nadahnula i konzula Ivana Bulaju, koji je u svom pozdravnom govoru posebno naglasio radost okupljanja ovako velikog broja naših ljudi i tako uspješne organizacije ove priredbe, što je poticaj našim iseljenicima za daljni uspješan rad i prezentaciju Hrvatske u Njemačkoj.

Zato posebne pohvale zaslužuju organizatori Dražen Bolješić, Joso Sudar, Tomislav Kolak, Nino Katarina Muhler i drugi marljivi članovi kojima su u srcu Lika i domovina Hrvatska. Svi se slažu, kako će Ličani i dalje sa puno ljubavi nastaviti čuvati svoje korijene ovdje u Njemačkoj u koju posljednjih godina pristiže sve veći broj naših mladih u potrazi za boljim životom.

U svemu veseli što mostovi koji povezuju iseljenu Hrvatsku sa domovinom i Likom postaju sve jači, a tome doprinosi i ova hvale vrijedna udruga Ličana u Stuttgartu, kojoj sa svih strana pristižu brojne pohvale za odličnu organizaciju ove nezaboravne večeri.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: NENA KIERON-Stuttgart/ Vila Croatia

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close