VijestiPolitika

FOTO Krenuli u šumu brati gljive, a naletjeli na migrante

Ilegalni imigranti koji u Hrvatsku ulaze iz Bosne i pokušavaju doći do zapadne Europe nisu novost na području Like i Gorskog Kotara.


Stanovnici ovih dijelova Hrvatske svakodnevno ih viđaju u šumama o čemu smo pisali OVDJE, a jedan takav susret je nedavno zabilježen i na području Mrkopalja.

Na Facebook stranici Mrkopaljska župska kronika objavljene su fotografije koje je netko uslikao tijekom vikenda za vrijeme boravka u prirodi. Autor fotografija je tražeći gljive na jednom travnatom proplanku zatekao grupu migranata koji su odmarali na pokrivačima i vrećama za spavanje.

Više čovjek ne može ni gljive tražiti. Zaputiš se u podne šumskim putem, nedaleko ceste kad ono Angelini turisti. Sve puno žena i djece, bolesnih, starih, nemoćnih… (sve se vidi na fotografijama). Oružja nema (za sada). Ali ima vojnih vreća za spavanje i pokrivki. Svidio mi se i solarni punjač za mobitele. Baš zgodno, htio sam ih pitati gdje su ga kupili i koja je cijena. Međutim, pokazuje mi jedan, ne moj, zapovjednik spava. U podne! Pa što to znači? Vojna taktika, noću idem, danju spavam. Oprostite na buđenju, kažem, evo stvarno nisam znao da ste tu. I tako, postalo veselo u našemu kraju!, stoji u Facebook objavi grupe.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Mrkopaljska župna kronika

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close