Turizam

FOTO Kanjon Korane – rijeka ljepotica kao granica dviju županija

Rijeka Korana, jedna od četiri najpoznatije rijeke Karlovačke županije, duga je 134,2 kilometra. Izvire kod Plitvičkih jezera, a velikim dijelom prolazi kroz Općinu Rakovica. Ulijeva se u rijeku Kupu kod Karlovca, i nije plovna rijeka.

Kanjoni kojima teče Korana često su živopisni i krečnjački, visoki po stotinu i više metara. Obrasli su često bukovom šumom, a nisu rijetkost niti pećine.

Korana je ujedno i prirodna granicu dviju županije, Karlovačke i Ličko-senjske županije. Tako se Stari Grad Drežnik nalazi u Karlovačkoj, a preko kanjona veliki je pogled na Liku. Rijeka Korana “zaslužna je” i za mnoge slapove, među kojima su najpoznatiji oni rastočki.

Turistička zajednica općine Rakovica na svojoj je Facebook stranici “Plitvičke doline – Rakovica, objavila video Korane koji se viralno proširio društvenim mrežama. Više od 4000 pregleda i 300 lajkova, govori kako je Korana zaboravljena ljepotica na granici dviju županija. Pogledajte video.

Rakovica - HTZ v.2

Osim toga što je Korana prirodno lijepa, postoji i poučna staza “Stari grad” i šetnica kanjonom Korane. Riječ je o relaciji od Starog Grada Drežnika koji datira iz doba Frankopana iz 11. stoljeća, pa sve do autokampa “Korana” u naselju Čatrnja u dužini od gotovo dva kilometra. Šetnica i poučna staza je bez uspona i padova, te pruža posjetiteljima Korane i Plitvičkih dolina upoznavanje bogatstvo biljnog svijeta kojima je staza okružena, a često se nađe i životinjskog svijeta.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close