JadranskiTurizamIzdvojeno

FOTO Jedan dan u Cesarici – ispod i iznad površine mora!

DONOSI "THE PLITVICE TIMES"

Ako je bijeg od svakodnevice ono što tražite – plaža je savršeno mjesto za vas!


Plaže su savršena mjesta za opuštanje i punjenje baterija, dok promatrajući čarobne zalaske sunca planirate svoje aktivnosti.

Jedna od njih je Cesarica, ljupka plaža smještena u uvali podno Velebita u istoimenom kanalu, 7 km sjeverozapadno od Karlobaga i 55 km jugoistočno od Senja, uz Jadransku magistralu.

Rijetki su imali prilike upoznati ovaj dragulj hrvatske obale pa je fotograf Josip Durdov za turistički magazin The Plitvice Times snimio Cesaricu iz zraka, ali i ispod morske površine, kako biste dobili što potpuniju sliku.

Sve do Drugog svjetskog rata ovo je mjesto imalo školu, crkvu i samostan. Današnja Cesarica više je vikend naselje nego mjesto gdje se živi. Može se ponositi prekrasnom uvalom, kristalno čistim morem i moćnim Velebitom u pozadini koji ulijeva strahopoštovanje nerijetkim udarima bure.

Tu je i Karlobag, čudesna poveznica između Mediterana i kontinenta, s kristalno čistim morem i najljepšim hrvatskim planinskim lancem, a do grada automobilom možete doći za samo nekoliko minuta!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov za The Plitvice Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close