Turizam

FOTO Između Ekvatora i Sjevernog pola je… Ruta šume kod Rakovice!

Sjeverno od Plitvičkih jezera osim prirodnog fenomena 16 jezera, nalaze se i doline. Te doline, Plitvičke,  svoje aktivnosti temelje većinom na dvije lokacije koje su turistima najzanimljivije – riječ je o Starom gradu Drežniku i Baraćevim špiljama.

Međutim, osim tih dviju lokacija, važno je naglasiti i da rade na umrežavanju sadržaja na način povezivanja prirodne baštine – šume, vode i špilje. I za to postoje tri rute koje promoviraju.

Ruta šume je kod Rakovice najmanje istražena, za razliku od Rute vode i Rute špilje koje su već prilično poznate među turistima. S druge strane, prostranstva šume kod Rakovice pokazuju prirodno bogatstvom bukve i jele karakteristične za plitvički kraj.

Nekada je ovaj dio Plitvičkih dolina bio bogat ljudima, danas ih nećete naći ali su tu svjedoci; temelji kuća i brojni bunari na koje ćete naići istražujući rutu.

rakovica-htz-1


 

Ruta šume ima još jednu zanimljivost. Kroz Jelov Klanac, naselje nedaleko Rakovice, prolazi 45. sjeverna paralela. Plitvičke doline nalaze se između Ekvatora i Sjevernog pola, na mjestu idealne klime.

Destinacija i Ruta šume ima mogućnost obilaska biciklima kroz dvije označene staze koje možete pronaći na web stranici PlitvičkeDoline.hr, a i onu nekima zanimljiviju – na konjima. Osim toga, na Ruti se nalazi i tri obiteljsko poljoprivredna gospodarstva na kojima je moguće kušati sireve, slastice i domaće proizvode.

Slika zaslona 2017-01-31 u 07.12.02Između Ekvatora i Sjevernog pola borave Plitvičke doline, kraj koji su prepoznali mnogi strani turisti, a iz Turističke zajednice općine Rakovica poručuju fotografijom – više od riječi. Pogledajte nekoliko pogleda na njihov Instagram profil plitvice_rakovica.

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: HTZ

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close