Grad ZagrebTurizam

FOTO Iz Samobora u lički pećinski fenomen – s teorije na praksu

Speleološko društvo Samobor zajedno s Hrvatskim Planinarskim društvom Japetić iz Samobora ovog vikenda posjetilo je Pećinski park Grabovaču u Lici.

Sve je počelo predavanjem posvećenim speleologiji kao djelatnosti, zatim planinarstvu i sportsko-rekretativnim aspektima, sve to u sklopu Opće planinarske škole HPD-a Japetić. Nakon uvodnog predavanja u petak, u subotu su se već uputili na teren. Organizacijom terena polaznici škole proveli su speleološka istraživanja i na licu mjesta upoznali povijesne, geomorfološke, mikroklimatske i hidrološke značajke spilja i jama.

Pećinski park Grabovača koji se nalazi na pola puta između Zagreba i Splita, poslužio je društvima kao izvrstan teren u kojem su teoriju mogli vidjeti kroz praksu. Nakon edukativnog vikenda u Lici članovi Speleološkog društva Samobor i HPD-a Japetić vratili su se s pozitivnim dojmovima i brojnim fotografijama ličkog pećinskog fenomena.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Speleološki klub Samobor / Darko Henc

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close