Grad ZagrebTurizam

FOTO Iz Samobora u lički pećinski fenomen – s teorije na praksu

Speleološko društvo Samobor zajedno s Hrvatskim Planinarskim društvom Japetić iz Samobora ovog vikenda posjetilo je Pećinski park Grabovaču u Lici.

Sve je počelo predavanjem posvećenim speleologiji kao djelatnosti, zatim planinarstvu i sportsko-rekretativnim aspektima, sve to u sklopu Opće planinarske škole HPD-a Japetić. Nakon uvodnog predavanja u petak, u subotu su se već uputili na teren. Organizacijom terena polaznici škole proveli su speleološka istraživanja i na licu mjesta upoznali povijesne, geomorfološke, mikroklimatske i hidrološke značajke spilja i jama.

Pećinski park Grabovača koji se nalazi na pola puta između Zagreba i Splita, poslužio je društvima kao izvrstan teren u kojem su teoriju mogli vidjeti kroz praksu. Nakon edukativnog vikenda u Lici članovi Speleološkog društva Samobor i HPD-a Japetić vratili su se s pozitivnim dojmovima i brojnim fotografijama ličkog pećinskog fenomena.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Speleološki klub Samobor / Darko Henc

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close