VijestiSportZdravlje

FOTO HGSS stanica Gospić održala niz radionica za djecu i mlade u šumi Jasikovac

HGSS Stanica Gospić u sklopu projekta „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“ održala je u listopadu, studenom i prosincu niz edukacija i radionica sljedećih tema: Edukacija djece i mladih o sigurnom kretanju i potencijalnim opasnostima u prirodi, Edukacija djece i mladih o orijentaciji u prirodi, Edukacija djece i mladih o aktivnosti i radu CZ (112) i HGSS-a, Edukacija umirovljenika/starijih osoba o orijentaciji i sigurnom kretanju u prirodi te Radionice orijentacije i radio veza sa djecom i mladima


Na radionicama su sudjelovali učenici Osnovne škole dr. Ante Starčević Pazarište Klanac, Područne škole Smiljan, Osnovne škole Donji Lapac, Osnovne škole dr. Jure Jurić Gospić, Dječji vrtić Pahuljica Gospić, korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Ličko senjske župnije (dom u Gospiću) te građani grada Gospića.

Kroz niz radionica sudionicama se nastojalo približiti u prvom redu o sigurnom kretanju u prirodi i što napraviti u slučaju nezgode a sve u režiji volontera HGSS Stanice Gospić.

Troškovi radionica i edukacija su pokriveni od sredstava Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ u sklopu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava KK.06.1.2.02, Promicanje održivog razvoja prirodne baštine, Grada Gospića i vlastitih sredstava HGSS Stanice Gospić.

Trajanje projekta je od od 1. ožujka 2017. godine do 1. siječnja 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.920.128,70 kn, od čega su bespovratna sredstva u iznosu od 2.020.554,79 kuna. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava je sklopljen sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao Upravljačkim tijelom i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije kao Posredničkim tijelom razine 2.

Nositelj projekta je Grad Gospić. Projekt se provodi u partnerstvu sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja Stanica Gospić, Ličkom ekološkom akcijom i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Ličko-senjske županije.

Cilj projekta je doprinijeti održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini putem povećanja privlačnosti, očuvanja bioraznolikosti te uspostave boljeg upravljanja posjetiteljima odredišta prirodne baštine šuma Jasikovac. Šuma Jasikovac nalazi se na području ekološke mreže Natura 2000.

Više infomacija na: www.strukturnifondovi.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close