Lifestyle

FOTO Gospićki HGSS održao 40 edukacija u osnovnim školama diljem županije

Kroz jesensku 2019 u sklopu projekta „Tesla za Društveno korisno učenje“ održano je 40 volonterskih edukacija o Orijentaciji i sigurnom kretanju u prirodi.


Edukacije su se održavale na području Ličko-senjske županije te je na istim sudjelovalo 809 učenika osnovnih škola. Kroz edukaciju učenicima su se prenosila znanja i iskustva HGSS-a o osnovama orijentacije i kako istu primijeniti u prirodi, o sigurnom kretanju u prirodi i opasnostima koje su prisutne, te što poduzeti u slučaju nesreće.

Kroz radionice učenicima su osigurani snack i osvježenje, prigodna majica, edukativna knjižica o Orijentaciji i sigurnom kretanju u prirodi te kompasi.

Osnovne škole koje su sudjelovale na edukacijama : OŠ Kralja Tomislava Udbina, OŠ Dr. Ante Starčevića Pazarišta-Klanac, OŠ Anž Frankopan Kosinj, OŠ Dr. Franje Tuđmana Korenica, OŠ Donji Lapac, OŠ Plitvička Jezera, OŠ Luke Perkovića Brinje, OŠ Lovinac, OŠ Karlobag, OŠ Dr. Jure Turića, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ Dr. Franje Tuđmana Lički Osik.

Ovim putem želimo zahvaliti svim ravnateljicama i ravnateljima te učiteljima osnovnih škola na odličnoj suradnji i susretljivosti. Nadamo se da će HGSS Stanica Gospić nastaviti ovaj tip edukacija i u budućem razdoblju. Jer prevencija je najbolji alat sigurnosti, poručio je HGSS.

Projekt „Tesla za društveno korisno učenje“ kojeg u partnerstvu provode LAG LIKA, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću te Hrvatska Gorska Služba Spašavanja Stanica Gospić sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetna os 4.: Dobro upravljanje te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge. Projekt se provodi tijekom 2 godine a ukupna vrijednost projekta je 863.355,60 kn (od čega bespovratna sredstva iznose 698.684,29 kn).

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close