KulturaIzdvojeno

FOTO Članovi HKUD-a “Široka Kula” predstavili Liku na 56. Vinkovačkim jesenima

DRŽAVNA SMOTRA IZVORNOG FOLKLORA HRVATSKE

Članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Široka Kula” ovaj vikend su sudjelovali na državnoj smotri izvornog folklora Hrvatske, na 56. Vinkovačkim jesenima te u svečanom mimohodu koji je uživo prenosila Hrvatska radio televizija.

Široka Kula po drugi put na pozornici Vinkovačkih jeseni predstavila je kratki scenski prikaz ličkog prela u selu Kaluđerovcu. Prikazan je tradicionalni način obrade vune, od gargašanja, predenja, prepredanja te češljanja vune uz izvorne napjeve iz sela Kaluđerovca te neizostavno kolo – Kolanje i Đikac.

Članovi HKUD-a “Široka Kula” smješteni su bili u selu Gorjani kod Đakova u domu posvećenom običaju gorjanskih ljelja koji je na listi nematerijalne kulturne baštine UNESCO. A dobrodošlicu i ugodno gostoprimstvo poželjeli su im stari prijatelji, članovi KUD-a “Sloga” iz Satnice Đakovačke.

Nakon obilaska atrakcija ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni, nastupa i svečanog mimohoda u Vinkovcima, članovi HKUD-a obišli su i grad Đakovo te poznatu đakovačku katedralu.

U Liku su i ovaj put donijeli puno pozitivne energije folkloraša iz cijele Hrvatske koji su svim srcem pjevali i ove godine ulicama Vinkovaca.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close