VijestiKulturaZdravlje

FOTO Bruno Šimleša predstavio otočkoj publici knjigu “Istine i laži o ljubavi”

Književno druženje sinoć održano u JU Narodna knjižnica Otočac uvodnim riječima otvorila je ravnateljica gđa Jadranka Prša navodeći da nam je u goste stigao sociolog i pisac, autor devet knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti Bruno Šimleša. Njegovi su naslovi objavljeni u nekoliko susjednih zemalja a svoju popularnost često puta nesebično koristi podupirući brojne humanitarne projekte od kojih je svakako najpoznatiji angažman u udruzi Sve za nju.


Bruno je autor Ljubavologije, Škole života i Bez rukavica, knjiga prodanih u više od 100.000 primjeraka, a sinoć se otočkoj publici predstavio svojim novim djelom: Istine i laži o ljubavi. Knjiga je to koja govori o različitostima između muškaraca i žena i analizira neke od uvriježenih mudrolija o ljubavi, kako narodnih, tako i duhovnih. Dotakao se tema koje ponekad mogu poljuljati ljubavni odnos kao što su brak i djeca, posao i stres te pretjerana samokritičnost kod većine žena za razliku od svojih partnera.

Zašto je važno znati da su odgoj djece i briga o kućanstvu zajedničke odgovornosti oba partnera Bruno je obrazlagao navodeći primjere iz svoje obitelji. Doznali smo tako da je za neke od njegovih stavova o ravnopravnosti spolova najzaslužnija nastavnica iz osnovne škole. To je još jedan pokazatelj da za „školu života“ doista nikada nije prerano te da na nastavničkom osoblju leži još jedna odgovornost, pored one obrazovne na koju smo svi mi navikli.

Publika je sinoć, osim najnovije knjige, mogla kupiti i starija Brunina izdanja. Autor nas upoznaje i s poželjnim i za nas i naše odnose korisnim i blagotvornim istinama, promičući osnovnu ideju da osobe koje se ponašaju u skladu sa svojim vrijednostima potiču druge na slično ponašanje i time ostvaruju bliske odnose kakve žele i zaslužuju, navodi prof. Željka Kamenov, socijalna psihologinja.

Knjige ovog popularnog autora dostupne su čitateljima za posudbu u JU Narodna knjižnica i u book cafe-u Paradiso u Otočcu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close