VijestiSport

FOTO U Brinju održana prva utrka planinskog trčanja BRINJE TRAIL

U subotu, 30. lipnja 2018. u Brinju je održana prva utrka planinskog trčanja pod nazivom “Brinje trail” u organizaciji Sportsko -rekreativnog društva Mumma iz Brinja.


Na utrci su sudjelovala 174 natjecatelja iz 7 europskih država: Hrvatske, Irske, Rusije, Slovenije, Švicarske, Slovačke i Ukrajine.

Utrka Brinje Trail je 4. kolo KontinenTrail lige koja se sastoji od još 7 utrka diljem kontinentalne Hrvatske, a sudionici utrke natjecali su se u dvije kategorije. “Mali medo” je kratka utrka na stazi duljine 16 km i 430 m visinske razlike, dok je „Veliki medo“ staza duljine 27 km i 800 m visinske razlike.

Foto: Marko Perković

Cijela manifestacija osmišljena je kao prezentacija ličkog kraja s naglaskom na gastronomiji. Na kraju utrke natjecateljima je poslužen tradicionalni lički ručak koji je započeo aperitivom, ličkom šljivovicom koju je osigurala tvrtka ”Stilanova’‘. Za predjelo je poslužen sir škripavac koji je donacija tvrtke ”Runolist’‘, a za desert štrudle, donacija firme Briks j.d.o.o. Kako natjecatelji ne bi ostali žedni, pobrinula se pivovara Ličanka.

Foto: Marko Perković

Svaki sudionik utrke dobio je startni paket koji je sadržavao majicu Brinje Trail i kupon s kojim mogu kupiti ulaznicu u Nacionalni park Sjeverni Velebit, Kuću Velebita ili kombiniranu ulaznicu po najnižoj cijeni u cjeniku.

Natjecatelji koji su osvojili prva tri mjesta u obje kategorije dobili su poklon pakete pokrovitelja ovog kola KontinenTrail lige, Agrovelebita, Salomona i Easy Going Storea, a pobjedničko postolje, medalje i pehari su unikatni radovi lokalnog drvodjelca Ante Bublića.

Najbolji muški rezultat su postigli:

1.Matija Razum (OK Japetić & KCIPT Samobor)
2. Marinko Duka Ak Solin
3. Petko Drakulić Skalaputani

Najbolji ženski rezultat su postigle:

1.Dolores Osvaldić (AK Sljeme)
2. Mirja Pavić (OK Japetić)
3. Nola Jandrecic (KCIPT Samobor)

Pogledajte u galeriji fotografija dio atmosfere s utrke!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close