VijestiLifestyle

FOTO: U Brinju održan 9. tradicionalni planinarski pohod na vrh Zarin

Jučer je u Brinju održan 9. tradicionalni pohod na Zarin u organizaciji Planinarskog društva „Škamnica“ iz Brinja.


Na pohodu je sudjelovalo oko 200-tinjak planinara iz 25 planinarskih društava Hrvatske i Slovenije. Okupljanje je bilo ispred Sokolca, a sam pohod započeo je u 10,00 sati. Na sami vrh Zarin planinari su stigli za oko dva sata. Deset minuta od vrha Zarin nalazi se vidikovac Kozjak s kojeg se pruža pogled na jug, Brloško jezero i Gusić polje. Pri povratku na startno mjesto planinari su posjetili kapelu Presvetog Trojstva u starom gradu Sokolcu, vrijedno povijesno zdanje iz 15. i 16. stoljeća te Zavičajnu zbirku koja se nalazi uz stari most iz 1800. godine.

Na kraju puta druženje se nastavilo u planinarskoj kući uz pjesmu i čuveni brinjski fažol s mesom. I ove godine dodijeljeni su naslovi „Prijatelji Brinja“  članovima koji su 6. put sudjelovali na pohodu te zahvalnice svim prisutnim društvima. Na pohodu su sudjelovali i članovi planinarskog društva “Gromovača” iz Otočca koji već nekoliko godina zaredom svojim dolaskom podržavaju ovu manifestaciju.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u fotogaleriji:

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Viktorija Rogić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close