Turizam

FOTO Bjelolasica danas – uspavani div koji čeka čudo

Čija je krivnja? “, prva je stvar koju pomislite kad nakon nekog vremena posjetite Bjelolasicu, piše The Plitvice Times.


Moćna Bjelolasica bila je Hrvatski olimpijski centar i najveći skijaški centar u Hrvatskoj s vrlo lošom srećom. Smještena na samo 27 kilometara od Ogulina i samo sat vremena vožnje od Zagreba i Rijeke, Bjelolasica je nekada bila vrlo popularno odredište. Nakon sumnjivog požara 2011. godine koji je doveo do gašenja kompleksa, veoma je daleko od nekadašnjeg statusa diva.

Bjelolasica je imala 3 žičare, skijalište površine 25 hektara, ukupne dužine 10 km. Kapacitet ski staze je od 2.000 do 2.500 skijaša i gostiju dnevno, a tu je bio i restoran sa 100 mjesta.

Turistički kompleks obnovljen je 1998. godine i tada je imao 150 soba s 450 kreveta, restoran, koktel bar, društvene sadržaje, kongresnu dvoranu, sportsku dvoranu, fitness klub i saunu. Unutarnji sportski sadržaji uključivali su veliku sportsku dvoranu, fitness klub i saunu.

Vanjski sadržaji uključuju nogometni teren, stazu za trčanje, višenamjenski teren za košarku, odbojku i rukomet, teniske terene, terene za kuglanje, mini – golf i druge manje terene.

U neposrednoj blizini sela Bjelolasica bilo je više od 6 km staza za skijanje, sanjkanje i boardanje, a sve staze bile su povezane sustavom žičara sjedežnica.

Zbog toga je Bjelolasica bila popularno mjesto za treniranje hrvatskih sportaša.

Danas su stvari vrlo različite i ovo je ono što je ostalo od skijaškog diva – koji čeka čudo:

Donosi The Plitvice Times.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: The Plitvice Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close