Izdvojeno

FOTO Biskup Križić pohodio župe Udbinskog dekanata

KANONSKA VIZITACIJA

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić pohodio je od 24. veljače do 8. ožujka u okviru kanonske vizitacije župe Udbinskog dekanata i župu Rakovica u Slunjskom dekanatu.


Biskup Križić pohodio je župe Gračac, Lovinac, Sveti Rok, Ričice, Palanku, Rudopolje, Plitvice, Udbinu, Podlapaču, Rakovicu, Donji Lapac, Boričevac, Korenicu i Bunić.

Kanonska vizitacija pojedinog dekanata odvija se svake pete godine, a biskup tako upoznaje život i okolnosti u kojima djeluju župe i javne ustanove.

Po dolasku u župe, župnici su upoznali biskupa sa stanjem u župi. Biskup je zatim pregledao i potpisao sve župne knjige, razgovarao sa župnicima, obišao crkve i groblja na kojima je posebno molio za sve preminule župljane.

Biskup Križić je u okviru kanonske vizitacije Udbinskog dekanata posjetio i načelnike općina Lovinac, Gračac, Udbina, Rakovica i Plitvička Jezera sa sjedištem u Korenici s kojima je razgovarao o trenutnim stanjima spomenutih lokalnih samouprava.

Biskup je pohodio dječje vrtiće, osnovne i srednje škole te se susreo s djecom i djelatnicima odgojno-obrazovnoh ustanova.

Biskup Križić se prigodom pohoda župama susreo sa župnim pastoralnim vijećima, najbližim suradnicima župnika, s kojima je razgovarao o životu župne zajednice i potrebama župe.

Vrhunac svakog pohoda bilo je misno slavlje koje je biskup Križić, u zajedništvu sa župnicima, prikazivao za sve žive i pokojne župljane.


 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: Lika Club

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close