VijestiSport

FOTO Avanturisti iz Otočca kajakare Jadranom! Prvi dan obilježile jake struje

U subotu ujutro oko 7 sati avanturisti u extremnom sportu, Stipe Piršljin i Milan Krznarić, krenuli su u novu avanturu kajakarenja Jadranskom obalom od Rijeke do Senja.


Navedenu dionicu planiraju odveslati u dva dana. U prvom danu stigli su subotom navečer do Novog Vinodolskog, a preostalu dionicu planiraju preći u nedjelju od Novog Vinodolskog do odredišta u Senju.
Prvi dan avanture obilježilo je valovito more i jake struje, ali ipak su uspjeli odveslati prvu dionicu do Novog Vinodolskog u dužini od 31 km.
Veslali smo iz Rijeke prema Krčkom mostu, poslije kojeg smo nastavili uz obalu otoka Krka. S obzirom da nam morske struje nizu izašle u korist, veslali smo ovu dionicu danas ukupno 12 sati. Unatoč tome, Jadranska obala je predivna, a najbolje ju se može doživjeti sa udaljenosti oko 500 m od obale, rekao je Stipe.
Milan ističe da jučerašnjih 12 sati veslanja nisu uzeli kao kondicijski trening u brzom veslanju, već isključivo za uživanje i guštanje u kajakarenju Jadranskom obalom.
Sutra nam preostaje manja dionica od oko 25 km, i nadamo se kako će nas vrijeme dobro poslužiti. Večeras nam preostaje noćenje u vrećama za spavanje na jednoj od malih uvalica kojima naša obala obiluje, ispričao nam je Milan.
Pogledajte u nastavku galeriju s prvog dana avanture!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Milan Krznarić, Stipe Piršljin

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close