Lifestyle

FOTO 1. Opća planinarska škola uspješno završena – Gromovčani zaradili diplome

27. svibnja u Carevoj kući na Begovači polaznicima prve opće planinarske škole u organizaciji Planinarskog društva Gromovača uručene su diplome.


Škola je započela 23. travnja, a tridesetak polaznika kroz proteklih je 5 tjedana učilo o raznim granama planinarstva. Škola se sastojala od teorijskog dijela i praktične nastave. Polaznici su imali prilike naučiti nešto više o povijesti planinarstva, planinarskoj organizaciji, planinarskoj opremi, opasnostima u planinama, meteorologiji, alpinizmu, orijentaciji i zaštiti u prirodi, osnovama spašavanja, vezanju čvorova, izradi bivka, planinarskoj etici te o speleologiji.

Svoju terensku nastavu planinari su odradili na Baškim Oštarijama, Samoborskom gorju, Ravnom Dabru, Parku prirode Učka te u Pećinskom parku Grabovača gdje su svoje stečeno znanje mogli primijeniti i u praksi.
Novopečeni školovani planinari na čelu sa voditeljem škole Goranom Bukovcem, osim što su upili puno korisnih informacija, stekli nova znanja i vještine, progovorili planinarskim jezikom, upoznali nove prijatelje, preživjeli neke od svojih strahova, prije svega su se jako dobro zabavili. Jer – gdje god da jesu ili se nađu, Gromovčani se uvijek jako dobro snađu!

Kako je proteklih 5 tjedana izgledalo i kako su se planinarski školarci  snašli, pogledajte u fotogaleriji:

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Viktorija Rogić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close